build-reside iconAndre de Jongstraat in Bodegraven

De gemeente gaat de bomen in de André de Jongstraat vervangen. Vanwege de aanwezige kabels en leidingen en om wortelopdruk, ook in de toekomst, te voorkomen, worden er ondergrondse maatregelen getroffen.

De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor de boomvervanging in de André de Jongstraat. Omdat de ondergrond in de André de Jongstraat vol ligt met kabels en leidingen heeft de gemeente in dit proces intensief contact met diverse nutspartijen. De bestaande bomen staan (te) dicht bij en in sommige gevallen bovenop deze kabels en leidingen. Nieuwe bomen kunnen in een aantal gevallen niet op bestaande locaties terugkomen. Via een peiling hebben omwonenden hun voorkeur voor de nieuwe boomsoorten kunnen aangeven.

 

Aan de hand van de reacties op het opgestelde ontwerp, is de nota van beantwoording opgesteld en het ontwerp aangepast:

 

In november 2022 is het zijn de vragen van omwonenden beantwoord en is het ontwerp vastgesteld. In januari 2023 is aannemer A. Molenaar Civiel b.v. geselecteerd. Status september 2023, de stukken van de aanvraag kapontheffing zijn gecontroleerd door de Omgevingsdienst Haaglanden, de Gemeente hoopt op kort termijn de ontheffing te verkrijgen, waarna de uitvoering van de werkzaamheden  kan starten.

 

Voor meer informatie en vragen neemt u contact op met Rens Timmermans, assistent-projectleider Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, via (0172)522522 of via info@bodegraven-reeuwijk.nl.