Beleidsadviseur Gezondheid & Bewegen (24-36 uur)

Wij willen dat gemeente Bodegraven-Reeuwijk bestaat uit gezonde dorpen en wijken waar onze inwoners samen redzaam zijn, veilig en gezond kunnen opgroeien en oud(er) worden.

 Wat ga je doen?

Voor het domein Maatschappij - team Sociaal Domein zoeken wij een beleidsadviseur sociaal domein die het onderwerp gezondheid/ gezonde leefstijl voor de gemeente wil door ontwikkelen. Een collega die een duidelijk beeld heeft bij welke rol de gemeente heeft op dit terrein. Je bent een aanjager op jouw vakgebied en houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Vanuit je rol als beleidsadviseur adviseer je management, college en de gemeenteraad. Je voert regie op multidisciplinaire onderwerpen bijvoorbeeld in een projectleidersrol. Je vertaalt het beleid naar concrete acties en projecten en draagt zorg voor realisatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de vertaling van landelijke en regionale ontwikkelingen naar lokaal beleid. Daarbij werk je nauw samen met andere beleidsmedewerkers en met de partners in de gemeente en de regio.

Speciale aandacht binnen het gezondheidsbeleid zijn het maken van een nieuw overkoepelend visiedocument dat aandacht gaat schenken aan inhoudelijke thema’s als het bestrijden van overgewicht, drugs- en alcoholmisbruik en het verkleinen van gezondheidsachterstanden door bijv. sportstimulering. Hierbij houdt je rekening met de ontwikkelingen rondom het IZA/GALA (SPUK) en de doorontwikkeling van het Preventieakkoord.

Een belangrijke partner binnen het gezondheidsbeleid is Hecht. Een gemeenschappelijke regeling die namens een aantal gemeenten taken voor ons uitvoert. Jij bent de accounthouder van Hecht en maakt en controleert afspraken. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor zorgverzekeraars en huisartsen in de vorm van relatiebeheer. De samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars wordt steeds nauwer maar kent nog vele uitdagingen.

Op dit moment heeft de gemeente ook buursportcoaches. Die worden vanuit een subsidierelatie met Stichting Sport & Welzijn ingezet om het sporten en bewegen onder inwoners te stimuleren. Vanuit het nieuwe te ontwikkelen gezondheidsbeleid, waar sportstimulering onderdeel van is, moet o.a. de nieuwe opdracht voor buurtsportcoachwerk vloeien die jij als beleidsadviseur gaat maken. De vastgoedkant van sport zoals (account)beheer, onderhoud en exploitatie van buiten- en binnensportaccommodaties is ondergebracht bij een andere collega.

Wat breng je mee?

Je hebt het vermogen om je op alle niveaus van de organisatie te bewegen: bestuurlijk, uitvoerend, intern en naar buiten toe. Je kunt de vertaalslag maken van visievorming/ strategie en regievoeren naar concrete projecten en uitvoering. Je hebt een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende niveaus; je hebt zicht op de verschillende belangen en partijen en je kunt bepalen wat de juiste initiatieven zijn om te faciliteren of aan te jagen. Je houdt van verantwoordelijkheid. Je ziet en pakt kansen en kunt goed tegen een beetje hectiek.

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau; 
 • Je beschikt over kennis over, en bij voorkeur ervaring, met het sociale domein;
 • Je kunt een (gemeentelijke) visie ontwikkelen op jouw terrein en hebt oog voor de uitvoerbaarheid en implementatie van beleid;
 • Vanwege jouw politieke sensitiviteit kun je goed acteren in een bestuurlijke omgeving en maatschappelijk krachtenveld;
 • Je hebt ervaring met bestuurlijke advisering en gemeentelijke besluitvormingsprocessen;
 • Je bent in staat om met creatieve oplossingen te komen voor vraagstukken;
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • Goede netwerkvaardigheden;
 • Resultaatgericht.

Wat bieden we?

 • Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende baan waar veel ruimte is voor eigen inbreng, die we dan uiteraard ook van jou verwachten;
 • Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bieden we je een salaris aan van maximaal €5.247,-(indicatief schaal 10) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur; De functie moet nog definitief ingepast worden in het HR21 systeem;
 • Een functie die beschikbaar is voor 24-36 uur per week;
 • Een functie voor één jaar dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. In je IKB zit onder andere het vakantiegeld, eindejaarsuitkering maar kun je ook voordelig inzetten voor verschillende andere doelen zoals bijvoorbeeld een opleiding, extra salaris -verlof;
 • Ruimte om plaats- en tijd onafhankelijk te werken en een laptop en mobiele telefoon van de zaak.

Wie zijn wij?

Een gemeente waar een hoogwaardige dienstverlening richting onze inwoners, ondernemers en bezoekers, hoog in het vaandel staat. Onze medewerkers nemen verantwoordelijkheid, pakken eigenaarschap en ondernemen actie. Onze toegevoegde waarde vertaalt zich in zowel werken mét als vóór de inwoners om samen tot de beste resultaten te komen. Wij betrekken onze inwoners actief bij onze plannen en geven ruimte aan hen om zelf initiatieven te nemen. Wij werken met ruim 240 toegewijde collega’s in vier domeinen integraal samen aan diverse opgaves en thema’s zoals die vanuit de samenleving op ons af komen. Deze samen organiserende manier van werken maakt ons als organisatie flexibel en wendbaar. Dit maakt dat wij kunnen blijven inspelen op de blijvend veranderende omgeving. Wij zijn trots op onze collega’s en helpen hen bij hun persoonlijke groei. Wij kennen voldoende doorgroeimogelijkheden en bieden een prettige werkomgeving.

Belangstelling?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, stuur dan je CV en motivatiebrief.externe-link-icoon Voor vragen over de vacature, kun je via telefoonnummer 0172-522522 contact opnemen met Niek Bouman (Beleidsadviseur Sociaal Domein) en over de procedure met Rekha Bechan-Ramdat (HR adviseur).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld