Beleidsmedewerker economische zaken (32-36 uur)

Voor ons team Economie, Recreatie en Toerisme zijn wij op zoek naar een enthousiaste  Beleidsmedewerker economische zaken. Binnen het team lever je een bijdrage aan het vestigingsklimaat voor bedrijven in onze gemeente.

Wat ga je doen?

Je neemt deel aan de projecten die uitvoering geven aan het Actieprogramma economie Bodegraven-Reeuwijk, dat de gemeente inzet samen met het georganiseerd bedrijfsleven. Je onderhoudt daarvoor contacten met verschillende ondernemersverenigingen en individuele bedrijven. Je draagt bij aan de ontwikkeling van beleid voor het functioneren van bedrijventerreinen, bedrijfslocaties en winkelgebieden. Je adviseert de wethouder economische zaken en het college van B&W hierover. Je denkt mee over lokale vraagstukken, zoals bedrijfsverplaatsingen, ruimte voor groei, locatie voor groei. Je vertegenwoordigt het economisch belang bij de omgevingstafels in het kader van de Omgevingswet. Je werkt met verschillende collega's uit andere disciplines samen om opgaven zoals verduurzaming en veiligheid het hoofd te bieden. Je draagt zorg voor de randvoorwaarden voor het lokale ondernemersfonds. Je ontwikkelt visies en beleid voor bijvoorbeeld veiligheid op bedrijventerreinen, behoud van detailhandel en ontwikkeling van de horeca.

Team Economie, Recreatie en Toerisme is sterk in ontwikkeling. Het werkpakket stemmen wij zo goed mogelijk af met de andere leden van het team, waarbij jouw affiniteit voor ons belangrijk is.

Wat breng je mee?

Wij zoeken een gedreven collega die resultaat- en klantgericht denkt en handelt en die voldoet aan de volgende functie eisen:

 • Een HBO(+) werk- en denkniveau (bijvoorbeeld HEAO, Bestuurskunde);
 • Een proactieve werkhouding waarbij je de dienstverlening aan ondernemers en economische partners centraal stelt;
 • Je bent een netwerker, flexibel inzetbaar, accuraat en integer;
 • Je denkt in oplossingen in de samenwerking met collega’s, ondernemers en inwoners;
 • Je bent een teamspeler die tevens in staat is om zelfstandig te functioneren;
 • Zowel mondeling als schriftelijk ben je communicatief vaardig

Wat bieden we?

 • Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende baan waar veel ruimte is voor eigen inbreng, die we dan uiteraard ook van jou verwachten;
 • Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van een jaar dat bij wederzijdse tevredenheid kan worden omgezet naar een vast dienstverband; 
 • Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bieden we je een salaris aan van maximaal € 5.009,- (indicatief schaal 10) bij een werkweek van 36 uur.
 • Een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. In je IKB zit onder andere het vakantiegeld en eindejaarsuitkering verwerkt; 
 • Wij kennen een aantrekkelijke pensioensregeling bij het ABP.

Wie zijn wij?

Een gemeente waar hoogwaardige dienstverlening richting onze inwoners, ondernemers en bezoekers, hoog in het vaandel staat. Onze medewerkers nemen verantwoordelijkheid, pakken eigenaarschap en ondernemen actie. Onze toegevoegde waarde vertaalt zich in zowel werken mét als vóór de inwoners om samen tot de beste resultaten te komen. Wij betrekken onze inwoners actief bij onze plannen en geven ruimte aan hen om zelf initiatieven te nemen. Wij werken wij met ruim 240 toegewijde collega’s in vier domeinen integraal samen aan diverse opgaves en thema’s zoals die vanuit de samenleving op ons af komen. Deze samenorganiserende manier van werken maakt ons als organisatie flexibel en wendbaar. Dit maakt dat wij kunnen blijven inspelen op de blijvend veranderende omgeving. Wij zijn trots op onze collega’s en helpen hen bij hun persoonlijke groei. Wij kennen voldoende doorgroeimogelijkheden en bieden een prettige werkomgeving.

Belangstelling?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, stuur dan je CV en motivatiebrief. Voor vragen over de vacature, kun je via telefoonnummer 0172-522522 contact opnemen met Sander van Alten  (Strategisch adviseur) of Sonja van der Velden (Domeinregisseur Maatschappij) en over de procedure met Rekha Bechan-Ramdat (HR adviseur).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld