Botrotonde

Botrotonde afgesloten voor onderhoud

16 april 2024
Home

Komend weekend, van vrijdagavond tot maandagochtend heel vroeg, is de botrotonde onder de N11 afgesloten voor autoverkeer.

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk voert aannemersbedrijf D. van der Steen asfaltonderhoud uit aan de kant van de Europaweg/Goudseweg. De asfaltdeklaag op de rotonde is toe aan vervanging. Dit gebeurt voor het behoud van een goed wegdek en voor de veiligheid van de weggebruikers. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagavond 19 april 20.00 uur tot maandagochtend 22 april 04.00 uur. 

Omleiding

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan de botrotonde is afrit Bodegraven (11) op de N11 gesloten. Verkeer vanuit Utrecht wordt omgeleid via de volgende afrit van de N11 bij de Crolesbrug, de Burgemeester Kremerweg en de Broekveldselaan. 

Van de A12 vanuit Den Haag en Reeuwijk wordt het verkeer omgeleid via afrit Nieuwerbrug (13). Daar keert het verkeer op de A12 en komt dan ook vanaf de andere kant weer richting Bodegraven. Vanaf daar geldt dezelfde omleiding als voor het verkeer vanuit Utrecht. 

Het fietspad onder de N11 blijft open. Fietsers en voetgangers kunnen dus gewoon passeren. Alleen de fietsers die de Goudseweg zelf willen oversteken, moeten dit doen ter hoogte van de Broekveldselaan in plaats van bij de rotonde. Verkeersborden geven de omleiding duidelijk aan.

Ook de bussen rijden tijdelijk een andere route. Kijk voor actuele reisinformatie op OV 9292.