default iconDe gemeente helpt u duurzamer te leven

Er zijn vele verschillende manieren waarop u duurzamer kunt leven. De gemeente helpt hierbij, door het aanbieden van gratis energiegesprekken, een jaarlijkse duurzame huizenroute en een gemeentelijk energieloket. Ook kunt u een laadpaal aanvragen voor uw auto, is er een energiecoöperatie en een duurzaam ondernemersplatform. Op deze pagina vindt u meer informatie hierover en tips voor wat kunt u doen om duurzamer te leven.

Tips
 

  • In de digitale gids van milieucentraal vindt u allerlei praktische tips over duurzaamheid.
  • Vraag een gratis adviesgesprek aan bij één van onze energiecoaches. Zij weten alles van energiebesparing en verduurzaming af en adviseren u persoonlijk over uw huis.
  • Het Duurzaam Bouwloket is het digitale energieloket van onze gemeente. Duurzaam Bouwloket helpt bij het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning.
  • Wilt u een andere huiseigenaar of een ervaringsexpert vragen stellen over hoe zij hun huis hebben verduurzaamd? Of juist uw ervaringen delen? Zie de Nationale Duurzame Huizen Route.
  • U kunt natuurlijk zelf zonnepanelen op uw dak leggen, maar u kunt ook meedelen in de opbrengsten van de duurzame energie door de opgewekte stroom zelf af te nemen. Via een lidmaatschap van de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk wordt u mede-eigenaar van de windmolens en zonnevelden en op die manier uw eigen (schone) energieleverancier.

  • Wilt u wel zonnepanelen maar is uw eigen dak niet geschikt? Het is mogelijk om uw panelen te laten leggen op daken die door anderen ter beschikking zijn gesteld. Via een postcoderoosregeling kunt u dan alsnog profiteren van korting op uw energienota. In Bodegraven-Reeuwijk zijn op dit moment twee energiecoöperaties actief die u hierbij kunnen helpen: Zon op Bodegraven-Reeuwijk en Zon op de Meije.

  • Ook voor bedrijven is het zinvol om te investeren in duurzame oplossingen. In onze gemeente hebben we het Duurzaam Ondernemersplatform Bodgraven-Reeuwijk. Doel van dit platform is het bedrijfsleven zo effectief en efficiënt mogelijk een zo groot mogelijke bijdrage te laten leveren aan de verduurzaming van de bedrijven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. het platform organiseert vaak evenementen, bijvoorbeeld een symposium over 'Kansen door energiebesparing'.