Wethouder reikt De Groene Pluim uit

De Groene Pluim uitgereikt tijdens zonovergoten duurzaamheidsmarkt

11 september 2023
Home

De duurzaamheidsmarkt op het Raadhuisplein was zonovergoten en goed bezocht. De boeiende kraampjes met diverse duurzaamheidsthema’s trokken veel bezoekers. Ook werd De Groene Pluim uitgereikt aan sociale onderneming De Assembleurs.

Uitreiking van De Groene Pluim aan De Assembleurs

De Groene Pluim, een stimuleringsprijs voor organisaties met als doel deze op een positieve wijze te erkennen voor hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen, werd uitgereikt door wethouder Van den Heuvel aan Elbert Wildemans van De Assembleurs.

De Assembleurs is een sociale onderneming die passend werk in de industriële assemblage biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (assemblage is het proces van het samenstellen van onderdelen om een compleet product te creëren).

Initiatieven van inwoners en ondernemers

Bezoekers van de markt konden hun lol op met de diverse kramen die in het teken stonden van duurzaamheid. Zo kon er tweedehandskleding gekocht en geruild worden. Kapotte spullen werden direct gerepareerd bij de kraam van het Repair Café, men kreeg verkoelende fairtrade smoothies en kon sedumdaken van dichtbij bewonderen.

Bij meerdere kramen kregen bezoekers tips op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van de woning. Er werden petflessen gerecycled op de shredderfiets en konden tegels ingeruild worden voor plantjes.

Hoge betrokkenheid vanuit de gemeenschap

“Hoewel de gemeente het evenement organiseerde, was duidelijk te zien dat de lokale inwoners en ondernemers gedreven zijn om samen te werken aan een duurzame(re) toekomst,” aldus wethouder Van den Heuvel.

Wilt u ook meedenken en meedoen?
Stuur een e-mail naar duurzaam@bodegraven-reeuwijk.nl en/of meld u aan bij participatieplatform Denkmee Bodegraven-Reeuwijk.