Denkt u mee over de toekomst van het Bodegraafse centrum?

12 juni 2024
Home

Graag nodigen wij u uit om mee te denken over het centrum van Bodegraven. Dit project voor het centrum gaat over het centrumgebied aan twee kanten van de Oude Rijn: vanaf het station tot het gemeentehuis.

Misschien heeft u onlangs ook meegedacht over het project Bodegraafse Oude Rijnzone. Dat gaat over het gebied aan de noordkant van het dorp: inclusief Rijnhoek, het Bodegraafse bos en rondom de begraafplaats. Dat is een ander project dan waar we nu uw mening over willen horen, het zijn twee losse projecten. Waar de opbrengsten elkaar aanvullen, doen we dat. Zo gebruiken we uw inbreng zo goed mogelijk.

Wat speelt er in het centrum? 

In het centrum komen verschillende opgaven samen. Hoe blijven bijvoorbeeld de winkels en voorzieningen op peil? Waar gaan we woningen toevoegen? Waar parkeren we? Hoe kom je er op de fiets, te voet, met het openbaar vervoer of met de auto? Op welke plekken is ruimte voor meer groen of ontmoetingsplekken? 

In 2016 is er al een Centrumvisie gemaakt. De belangrijkste doelen hierin zijn: een kleinschalig winkelgebied, woningen toevoegen en de openbare ruimte prettiger maken. Er is al een aantal projecten uitgevoerd. Maar sommige projecten lopen nu vast. Daarom is het tijd voor een actieplan: een Routekaart voor het centrum. Zo maken we van visie werkelijkheid! 

Denkt u mee? 

Het centrum is belangrijk voor iedereen in Bodegraven: inwoners, ondernemers en organisaties. Daarom nodigen we u van harte uit om mee te denken. Hoe ziet de toekomst van het centrum eruit? En welke keuzes moeten we maken om daar te komen? Door hierover in gesprek te gaan, kunnen we rekening houden met verschillende wensen, ideeën en belangen!

U laat uw ideeën weten via een online vragenlijst. Die is van 11 tot 25 juni voor iedereen toegankelijk via het Denk Mee Platformexterne-link-icoon

Wilt u op de hoogte blijven? 

Via het Denk Mee Platform blijft u op de hoogte  van het proces. Voor verdere vragen mailt u naar gebiedsontwikkeling@bodegraven-reeuwijk.nl.