Ondertekenaars samenwerking Hollandse Plassen

Ervaar de Hollandse Plassen deze zomer!

18 april 2024
Home

Met de start van het recreatieseizoen slaan de bestuurders van negen Hollandse Plassengemeenten en Holland Rijnland de handen ineen met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee onderstrepen de bestuurders de samenwerking op het gebied van onder andere gebiedsmarketing en het versterken van recreatieve voorzieningen.

Wethouder Robin Kersbergen tekende de overeenkomst namens onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk: ‘Samen zie ik meer kansen om de waterrecreatie te verbeteren dan als gemeenten afzonderlijk. Daarom stap ik graag in deze boot. De Hollandse Plassen vormen een eenheid waar we echt trots op mogen zijn. Elke plas heeft een eigen identiteit en daarmee ook een eigen recreatief aanbod. Dat biedt veel mogelijkheden die we economisch meer kunnen benutten.’

De Hollandse Plassen liggen centraal in de Randstad en vormen het grootste watersport- en recreatiegebied van Nederland, groter dan de Friese Meren. Het omvat het Braassemermeer, de Kagerplassen, Nieuwkoopse Plassen, Langeraarse Plassen, Reeuwijkse Plassen, Vinkeveense Plassen, Vlietland, Westeinderplassen, Zegerplas en Loosdrechtse Plassen. Naast deze grote watersportgebieden is er een netwerk van waterwegen en kleinere meren die met elkaar in verbinding staan. Betrokken ondernemers en gemeenten van de Hollandse Plassen en de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland zetten zich in om het gebied nog beter op de kaart te zetten, door zowel het fysieke netwerk te verbeteren als de bekendheid te vergroten. Dit laatste gebeurt via de marketingcampagne ‘Ervaar de Hollandse Plassen’. Voor meer informatie zie ook: www.ervaardehollandseplassen.nlexterne-link-icoon.