Nationale Boomfeestdag

Feestelijke opening Dunantlaan en Doornappel

17 november 2023
Home

Na maanden van hard werken komt er een einde aan de renovatiewerkzaamheden aan de Dunantlaan en Doornappel. De laatste klus was het groen, en daar hebben de kinderen van basisscholen De Venen en De Regenboog samen met wethouder Robin Kersbergen bij geholpen. Het was tenslotte ook Nationale Boomfeestdag.

De wethouder vertelt: "Er zijn nu meer bomen terug gekomen dan dat er tevoren stonden. En meer soorten bomen en planten. Door die diversiteit is het groen beter bestand tegen ziektes en het ziet er mooi uit."

In de nieuwe omgeving van Dunantlaan en Doornappel zet de gemeente ter hoogte van de Reehorst in op een duurzame en bio-diverse inrichting. Langs het water is een parkzone gerealiseerd en daar komt een variatie aan groen.

Met deze maatregelen dragen we bij aan de verkeersveiligheid, is de wijk toekomstbestendig en beter bestand tegen het veranderende klimaat.

Er is veel gebeurd dus de afgelopen maanden. "Dat vraagt wat van mensen. De buurtbewoners hebben hier wel even in de rommel gezeten. Gelukkig zijn zij ook blij met het resultaat!", aldus Kersbergen.