work-return iconGladheidbestrijding en strooiroutes

In onze gemeente wordt er preventief gestrooid. Dat betekent dat wij strooien voordat het glad wordt. Om te bepalen wanneer we gaan strooien, gebruiken wij de weersvoorspelling van Meteodienst. Daarnaast maken wij gebruik van meldingen door politie, aannemer(s) en burgers.

 

Bij gladheid worden de hoofdwegen als eerste gestrooid. Daarna daarna zijn de doorgaande wegen in de wijken, doorgaande fietsroutes en bijzondere locaties (zoals bruggen, verzorgingshuizen, winkelcentra, scholen enz.) aan de beurt. Het effect van strooizout is het grootst als de temperatuur rond het vriespunt ligt. Als de dagtemperatuur lager is dan -4 graden Celsius, heeft strooizout geen uitwerking meer. Op onderstaande kaart ziet u een overzicht van de strooiroutes die wij rijden.

Strooiroutekaart

 

Op verschillende strategische plekken in de gemeente, zoals bij bruggen, staan kisten met strooimiddel. Inwoners kunnen hier gebruik van maken om op de plekken in de buurt van de kisten extra te strooien. Kijk op de kaart voor de locaties van de zoutkisten. 

 

Als inwoner van onze gemeente kunt u tijdens openingstijden een gratis emmer strooizout (7,5kg) ophalen bij de milieustraat op de Driewerf in Bodegraven (1 emmer per huishouden).

 

Kijk voor uitgebreide informatie over de gladheidbestrijding in onze gemeente in bijgaand gladheidbestrijdingsplan.