Koninklijke onderscheiding

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Albert Bakelaar

20 januari 2024
Home

Op zaterdag 20 januari ontving de heer Albert Bakelaar een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Michiel Grauss, voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving.

Velen in Reeuwijk kennen de heer Bakelaar als een zeer betrokken man met oog voor zijn naasten. Al meer dan 40 jaar is hij kerkenraadslid. Eerst in de Hervormde gemeente van Zoetermeer, daarna in de Hervormde gemeente van Reeuwijk. In die 40 jaar bezocht hij gemeenteleden, participeerde hij in overlegsituaties zoals kerkenraadsvergaderingen en verzorgde hij regelmatig de weekafsluitingen in het ouderencentrum De Reehorst in Reeuwijk. Hij nam altijd zijn tijd om anderen bij te staan en de kerk te helpen.

Naarmate de jaren vorderde, zette de heer Bakelaar zich steeds meer in voor het ouderenpastoraat. Hij bezoekt veel ouderen en kwetsbare mensen en is zeer betrokken bij hun welzijn. Voor veel ouderen een moment waar ze echt naar uitkijken. En waar altijd met veel waardering over gesproken wordt, vanwege zijn trouwe inzet.

Dovengebarentaal

Dat de heer Bakelaar zich inzet voor zijn naasten mag gezegd worden. Sinds 2018 is hij namelijk ook mentor van de heer Huibert van der Vlist. Huibert is doof en zeer slechtziend. Albert en Huibert hebben wekelijks contact via Facetime of geregeld bij een van de twee thuis. 

De heer Bakelaar heeft zelfs dovengebarentaal geleerd om te kunnen communiceren met Huibert. 

Het mogen duidelijk zijn dat de inspanningen van de heer Bakelaar worden gezien en gewaardeerd. Daarom heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Foto: Henk Krist