Keerlus met wethouder R. Kersbergen en ondernemers

Kwekers komen collectief tot een betere bereikbaarheid: 'Keerlus is fijne aanwinst".

01 september 2023
Home

Feestelijk moment in Berkenbroek in Reeuwijk. Daar werd vrijdag 1 september de zogenaamde keerlus, een plek voor vrachtwagens om te keren,  geopend. Het resultaat van een goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente. 

Frank Stolwijk, één van de deelnemende kwekers: 'Alle ondernemers zagen de noodzaak in van een collectieve oplossing voor een keerlus. Mooi dat we met elkaar tot dit resultaat zijn gekomen'. 

De Berkenbroek is een bedrijvige weg in Reeuwijk met een tiental kwekers. Vrachtwagens met planten rijden in het drukke afleverseizoen in en uit. Deze weg is echter doodlopend en dat maakt het keren met vrachtwagens niet eenvoudig.

Twaalf ondernemers uit de Berkenbroek zijn met elkaar tot een structurele oplossing gekomen voor een betere bereikbaarheid van de bedrijven: een keerlus voor vrachtwagens.

Vrijdag 1 september is het een gezelligheid van ondernemers in de Berkenbroek. De keerlus werd geopend door de heer Knol, de betrokken wethouder van de gemeente Reeuwijk-Bodegraven, die een ook bijdrage heeft geleverd in de realisatie hiervan.

'Natuurlijk is het voor de chauffeurs makkelijker en sneller,' stelt de wethouder. 'En gezien de economische ontwikkelingen wordt het verkeer hier niet minder en is het dus ook handig om de verkeersstroom goed te organiseren. Maar het heeft nog meer voordelen. We voorkomen met de keerlus ook dat de weg kapot wordt gereden, het is veiliger voor de andere verkeersdeelnemers en het ontlast de mensen die er wonen. Kortom: deze keerlus is een fijne aanwinst. Mooi dat de ondernemers dit zelf, in gezamenlijkheid, hebben opgepakt.'

Naast de ondernemers en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft ook het Fonds ondernemers Reeuwijk Dorp Tempel en Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop bijgedragen aan de realisatie.

Michiel Gerritsen, voorzitter van Stichting Belangenbehartiging, feliciteert de ondernemers en benadrukt nog eens het belang van goede bereikbaarheid: 'Goede bereikbaarheid is voor bedrijven in de Greenport één van de belangrijkste voorwaarden om te kunnen ondernemen. Mooi voorbeeld hoe ondernemers dit met elkaar hebben opgepakt.'