Hortus Populus

Nieuwbouwbewoner? Haal een gratis fruitboom!

29 januari 2024
Home

De Hortus Populus (Limespad 1 te Bodegraven) verkoopt vanaf 1 december 2023 biologische fruitstruiken en -bomen, aan ieder die wil. Het is nu de perfecte tijd om struiken en -bomen te planten.

Heerlijk om straks zelf je eigen bessen of peren te kunnen plukken. Gezond en lekker. En het maakt onze omgeving weer groener.

De gemeente draagt deze actie een warm hart toe. Een groene tuin voorkomt wateroverlast en verkoelt. In een groene tuin kan regenwater immers gemakkelijker de grond in en groen warmt veel minder op dan stenen.

En onderzoek heeft uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Daarom ondersteunt de gemeente de fruitbomenactie door zelf fruitbomen of fruitstruiken af te nemen voor bewoners van een nieuwbouwwoning. 

Heeft u belangstelling voor een boom of struik? 

Kijk dan op de website van Hortus Populus. Daar ziet u wat er – voor iedereen – beschikbaar is. Bewoners van een woning uit 2022 of 2023 mogen één fruitboom (tot € 22,50) of -struik (tot €10) gratis uitkiezen. 

Meer bestellen mag natuurlijk altijd, dan wordt er één boom of struik in mindering gebracht op de rekening. De bomen kunnen worden afgehaald op de 1e zaterdagochtend van de maand tussen 10 en 12 uur, dus aanstaande 3 februari is uw eerstvolgende kans. 

Let wel: Op = Op!