Botrotonde Goudseweg / Europaweg

Onderhoud botrotonde Europaweg/Goudseweg

13 maart 2024
Home

Voor behoud van een goed wegdek en voor de veiligheid van de weggebruikers voert aannemer D. van der Steen asfaltonderhoud uit op de botrotonde aan de kant van de Europaweg/Goudseweg. Dit staat gepland voor vrijdag 19 april 20.00 uur tot maandag 22 april 05.00 uur. De rotonde is dat weekend afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid.

Omleiding

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan de botrotonde wordt afrit Bodegraven (11) op de N11 gesloten, om alles veilig te laten verlopen. Verkeer vanuit Utrecht wordt omgeleid via de volgende afrit van de N11 bij de Crolesbrug, de Burgemeester Kremerweg en de Broekveldselaan. Dat betekent een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Van de A12 vanuit Den Haag en Reeuwijk wordt het verkeer omgeleid via afrit Nieuwerbrug (13). Daar keert het verkeer op de A12 en komt dan ook vanaf de andere kant weer richting Bodegraven. Vanaf daar geldt dezelfde omleiding als voor het verkeer vanuit Utrecht. Dit zorgt voor een extra reistijd van ongeveer 15 minuten. 

Het fietspad onder de N11 blijft open. Fietsers en voetgangers kunnen dus gewoon passeren. Alleen de fietsers die de Goudseweg zelf willen oversteken, moeten dit doen bij de Broekveldselaan in plaats van bij de rotonde.

Verkeersborden geven de omleidingen duidelijk aan.

De bussen rijden tijdelijk een andere route. Kijk voor actuele reisinformatie op 9292ov.nlexterne-link-icoon.