Projectmedewerker Economie, Recreatie & Toerisme (36 uur per week)

Voor de ruimtelijke aspecten van onze economische programma’s zijn wij op zoek naar een enthousiaste  (beginnend) projectmedewerker Economie, Recreatie & Toerisme. Vanuit de ruimtelijke optiek werk je mee om ontwikkelingen voor een gezonde en duurzame werk- en leefomgeving concreet vorm te geven in aanpakken en projecten. Dit doe je in samenwerking met beleidsmedewerkers van verschillende disciplines en het bedrijfsleven.

Wat ga je doen?

De functie heeft twee duidelijke opgaven: Mede uitvoering geven aan ruimtelijke werker Ecraagstukken van de aankomende visie op recreatie en toerisme met oog op een gezonde leefomgeving. Bijdragen aan de verduurzaming van bedrijventerreinen en daarmee gezonde toekomstbestendige werklocaties. Op beide terreinen werk je mee aan de vertaling van beleid in concrete projecten en de implementatie daarvan.

De bijdrage aan toekomstbestendige bedrijventerreinen is onderdeel van het project Terreinaanpak verduurzaming bedrijventerreinen in de actieprogramma’s Economie en Duurzaamheid. Daarin de aspecten energie, klimaatadaptatie, duurzame mobiliteit en circulaire economie. Je doet dit samen met de beleidsmedewerkers Economische Zaken, Duurzaamheid en andere vakdisciplines binnen de gemeente en het georganiseerd bedrijfsleven. Je onderhoudt daarvoor contacten met verschillende ondernemersverenigingen, individuele bedrijven en collega’s in de gemeentelijke organisatie. Je neemt deel aan verschillende interne en externe overleggen om samen met de collega’s de vertaling te maken van beleidslijnen naar concrete projecten.

De bijdrage aan landschapsontwikkeling geeft uitvoering aan de nieuwe visie op Recreatie & Toerisme. Met een brede visie wil de gemeente invulling geven aan een afgewogen beleid voor verschillende functies in het landschap. Dit met een gezamenlijke ontwikkeling op de beleidsthema’s Toerisme, Recreatie, Cultuur, Erfgoed, Sport en Gezondheid. Vanwege de relatie met thema’s Ruimte en Duurzaamheid wordt de uitvoering van de visie samen met deze disciplines tot stand gebracht.

Jouw aandeel hierin is een uitwerking van het onderwerp dat mogelijk het leidend thema van de visie gaat worden: ‘wandelen en fietsen’. Met collega’s van verschillende vakdisciplines en externe participanten ga je opties verkennen voor nieuwe routes en duiden voor welke gebruikersgroepen deze routes interessant kunnen zijn. Naast een belangrijke functie voor de profilering van het gebied voor toerisme gaat het ook om het versterken van een actieve leefstijl en het voorkomen van drukte op verkeerswegen in het landelijk gebied.

Wat breng je mee?

Wij zoeken een gedreven collega die resultaat- en klantgericht denkt en handelt en die voldoet aan de volgende functie eisen:

 • Een HBO plus werk- en denkniveau (bijvoorbeeld geografie, planologie, economie, bedrijfs- of bestuurskunde, met bij voorkeur een richting in duurzaamheid- of klimaatvraagstukken dan wel een ruimtelijke of technische richting);
 • Je bent bereid te leren en te groeien;
 • Je hebt een proactieve werkhouding;
 • Je bent een netwerker, flexibel inzetbaar, accuraat en integer;
 • Je denkt in oplossingen in de samenwerking met collega’s, ondernemers en inwoners;
 • Je bent een teamspeler, maar hebt ook de nodige zelfstandigheid;
 • Zowel mondeling als schriftelijk ben je communicatief vaardig.

Wat bieden we?

 • Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende baan waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien;
 • Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van een jaar met perspectief op voortzetting;
 • Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bieden we je een salaris aan van maximaal schaal 9 bij een werkweek van 36 uur;
 • De functie is gepositioneerd in Team Economie, Recreatie, Toerisme en Cultuur;
 • Een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. In je IKB zit onder andere het vakantiegeld en eindejaarsuitkering verwerkt;
 •   Wij kennen een aantrekkelijke pensioensregeling bij het ABP. 

Wie zijn wij?

Een hoogwaardige dienstverlening richting onze inwoners, ondernemers en bezoekers, staat bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers nemen verantwoordelijkheid, pakken eigenaarschap en ondernemen actie. Onze toegevoegde waarde vertaalt zich in zowel werken mét als vóór de inwoners om samen tot de beste resultaten te komen. Wij betrekken onze inwoners actief bij onze plannen en geven ruimte aan hen om zelf initiatieven te nemen. Wij werken met ruim 240 toegewijde collega’s in vier domeinen integraal samen aan diverse opgaves en thema’s zoals die vanuit de samenleving op ons af komen. Deze samen organiserende manier van werken maakt ons als organisatie flexibel en wendbaar. Dit maakt dat wij kunnen blijven inspelen op de blijvend veranderende omgeving. Wij zijn trots op onze collega’s en helpen hen bij hun persoonlijke groei. Wij kennen voldoende doorgroeimogelijkheden en bieden een prettige werkomgeving.

Belangstelling?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, stuur dan je CV en motivatiebriefexterne-link-icoon.  Voor vragen over de vacature, kun je via telefoonnummer 0172-522522 contact opnemen met Ewout Nieuwenhuis (Bestuursadviseur Strategische Projecten) of Saskia de Wit (Beleidsmedewerker economie, recreatie en toerisme). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Matin Khan (Organisatieadviseur). De vacature staat open tot en met 21 mei 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld