School

Voormalige Verhoeff Rollmanschool ingezet als extra schoolruimte

28 mei 2024
Home

De voormalige Verhoeff Rollmanschool aan de Julianastraat in Bodegraven wordt tijdelijk ingezet als extra schoolruimte voor de Willibrordschool en de Beatrixschool. Dit zorgt voor meer drukte in de wijk. De gemeente is nog bezig met de herontwikkelingsplannen voor het schoolgebouw. 

Het aantal kinderen met een schoolgaande leeftijd stijgt. Er is meer ruimte nodig om aan die vraag te kunnen voldoen. Daarom heeft de gemeenteraad op 24 april ingestemd met het plan om onderwijs de komende jaren meer ruimte te bieden. 

Tijdelijk schoolgebouw

Dat betekent dat de schoolgebouwen van de Willibrord- en Beatrixscholen worden uitgebreid en dat de Da Costaschool in Bodegraven-Noord wordt vernieuwd. Om ruimte te maken voor de verbouwing en vernieuwing, wordt tijdelijk het schoolgebouw aan de Julianastraat ingezet.

Het komende schooljaar gebruiken in totaal 4 klassen van de Willibrord- en Beatrixscholen de begane grond van het schoolgebouw. Vervolgens zal vanaf augustus 2025 de Da Costaschool het hele gebouw gebruiken tot eind december 2026. 

Dan wordt het in de wijk ook weer wat drukker met schoolgaande kinderen en verkeer. De gemeente vraagt iedereen om zoveel mogelijk rekening met elkaar te houden.

Er is meer tijd nodig om na te denken over een nieuwe functie voor het schoolgebouw. De buurtbewoners worden betrokken bij dit proces.