money-debts-handle iconAdministratie en financiën

Heeft u vragen over financiën, regelingen of schulden? Of heeft uw hulp nodig bij het ordenen van uw administratie? In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunt u bij verschillende (vrijwillige) hulpinstanties terecht.

 

U kunt bij de papierwinkel terecht:

 • met vragen over geld, regelingen en schulden
 • voor uitleg van (moeilijke) brieven
 • voor hulp bij het invullen van (digitale) formulieren
 • voor tips en ondersteuning bij het uitzoeken en sorteren van uw post en administratie.

 

De Papierwinkels zijn gevestigd in het Huis van Alles en u kunt zonder afspraak langskomen. Er zijn geen kosten verbonden aan hulp van de Papierwinkel.

 • Papierwinkel in Reeuwijk-Brug
  Inloop dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur.
  Van Staverenstraat 39 in Reeuwijk-Brug
   
 • Papierwinkel Bodegraven
  Inloop donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur.
  Vromade 1B in Bodegraven
   
 • Papierwinkel in Waarder
  Inloop maandagmiddag in de oneven weken van 15.30 uur tot 17.00 uur
  Prinses Máximalaan 1, ingang Prins Willem-Alexanderschool in Waarder

 

Een gastvrouw of gastheer verwelkomt u. Hij/zij vraagt waar u voor komt en schrijft dit samen met u op het welkomstformulier. Een getrainde vrijwilliger helpt u daarna verder. De vrijwilliger zal u vragen stellen om er achter te komen welke stappen nodig zijn. U wordt gevraagd actief mee te werken aan het vinden van een oplossing. Het kan gebeuren dat het antwoord op uw vraag niet eenvoudig is of dat u meer hulp kunt gebruiken en dat ook wilt. Dan kunt u een afspraak maken met het Sociaal Team.

 

Onze vrijwilligers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. Zij mogen niet met mensen praten over wat u aan hen vertelt. U wordt wel gevraagd om een aantal persoonsgegevens in te vullen. Die worden gebruikt om in beeld te brengen welke vragen in de gemeente voorkomen en waar ze vandaan komen. Zo worden signalen verzameld om onze diensten nog beter af te stemmen op de vragen die worden gesteld.

 

Financiële problemen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals werkloosheid, scheiding of het verlies van een gezinslid. Vaak is het moeilijk om financiële problemen alleen op te lossen. Preventie is van het grootste belang, het kan ervoor zorgen dat de schulden niet verder oplopen en daarmee schuldsanering voorkomen kan worden

In Bodegraven-Reeuwijk is Vrijwillige Ondersteuning Thuis Administratie (Vota) werkzaam. Vota vrijwilligers kunnen u helpen bij het orde op brengen van uw administratie en financiën, zodat u het overzicht weer terug krijgt. De vrijwilligers nemen niet de plaats in van professionele hulpverlening van Sociale Diensten of bureaus voor schuldhulp.

 

Schroom dan niet om contact op te nemen. Dat kan telefonisch door te bellen naar: 0683832391 of via de email door te e-mailen naar: info@votad.nl