default iconAfvalstoffenheffing

 

U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en/of verwerken van huishoudelijk afval. Alle huishoudens betalen deze kosten via de jaarlijkse belastingaanslag.

De afvalstoffenheffing bestaat uit twee delen: Een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel is voor een meerpersoonshuishouden hoger dan voor een eenpersoonshuishouden.

De variabele heffing wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid door u aangeboden restafval in het voorgaande jaar. Het aantal inworpen in de ondergrondse container of het aantal keren dat u uw minicontainer in het voorgaande jaar heeft aangeboden wordt gebruikt om de variabele heffing vast te stellen. Hoe beter u het afval scheidt, hoe lager uw variabele kosten. Wilt u weten hoe vaak u restafval heeft aangeboden? Dit kunt u op de website van Cyclus zien. 

 

  2024
Eenpersoonshuishouden € 257,40  plus variabele kosten
Meerpersoonshuishouden

€ 315,48  plus variabele kosten

 

  • Per storting in een ondergrondse container: € 2,07
  • Per leging van een minicontainer met restafval van 140 liter: € 4,84
  • Per leging van een minicontainer met restafval van 240 liter: € 8,30

Afval dat niet in het restafval (bijvoorbeeld GFT-afval en plastic afval) thuishoort is inbegrepen in uw vaste kosten. Hiervoor betaalt u dus geen kosten per storting of leging als u het op de aangewezen plekken deponeert.

Zie ook de vastgestelde verordening.