Energietoeslag

Afgelopen jaar zijn de energieprijzen erg gestegen. Daarom krijgen alle gemeenten extra geld van de overheid voor inwoners met een lager inkomen.

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat, net als vorig jaar, ook in 2023 een energietoeslag van 1300 euro wordt uitgekeerd aan inwoners met een laag inkomen. Dat gaat om een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. Op dit moment kunt u deze helaas nog niet aanvragen. Samen met Ferm Werk zijn wij druk bezig met de voorbereidingen. We vragen u nog even geduld te hebben.Binnenkort verwachten we u meer informatie te kunnen geven over de voorwaarden, hoe u kunt aanvragen en wanneer kan worden uitbetaald. Houd daarvoor de website van Ferm Werkexterne-link-icoon in de gaten. 

Daarnaast besloot ons college van B&W om voor 2023 incidenteel middelen beschikbaar te stellen om de energie-armoede in te dammen. Dit geld is bestemd voor huishoudens in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het college nam het besluit om de bovengenoemde energietoeslag met ingang van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 uit te breiden naar huishoudens met een gezamenlijk inkomen van maximaal 140% van het sociaal minimum. Voor aanvraag van de energietoeslag en voor de incidenteel extra middelen kunt u terecht via de website van Ferm Werkexterne-link-icoon.

Heeft u op dit moment moeite met het betalen van de energierekening? Dan kunt u misschien tijdelijk geholpen worden. U kunt hiervoor contact opnemen met het team van schulddienstverlening van de gemeente. Stuur een email met uw vraag naar sdv@bodegraven-reeuwijk.nl. Ook kunt u een aanvraag doen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit noodfonds kan voor een periode van 6 maanden een deel van de energierekening betalen. Op de website van Noodfonds Energieexterne-link-icoon kunt u controleren of u hiervoor in aanmerking komt.