Eric - Coördinator datagedreven werken

Over Eric
Ik werk als coördinator datagedreven werken. Dat houdt in dat ik de inzet van data in onze organisatie in de gaten houd en samen met de teams werk aan het optimaliseren hiervan. Mijn werk bestaat voor een flink deel uit het introduceren van nieuwe vaardigheden en technieken bij collega’s. De ervaringen en effecten van de nieuwe vaardigheden bij mijn collega’s geven mij veel voldoening en energie.

”Bij een gemeente werken betekent dat je je inzet voor de inwoners en bedrijven. Regelmatig is resultaat van de inzet van jouzelf en collega’s direct zichtbaar.”

Daarom Bodegraven-Reeuwijk
Deze gemeente is relatief klein. Dat betekent in dit geval korte lijnen, snel dingen kunnen afstemmen en daarmee veel snelheid in je werk. Dat geeft mij energie. Daarbij wil iedereen hier elkaar helpen. We zoeken met elkaar oplossingen voor de uitdagingen die we tegenkomen. De afstand tussen de werkvloer en het college is klein, wat maakt dat iedereen zich betrokken voelt. Voorlopig staan we nog aan het begin als het gaat om de inzet van data. Ik hoop binnen mijn rol verder te kunnen groeien en daarmee mijn toegevoegde waarde voor de organisatie nog te kunnen vergroten.

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit?
Wij regelen we als team veel zaken zelf en hebben veel eigen ruimte en vrijheid in het zelf kunnen maken van planningen en het stellen van prioriteiten. Daardoor ben je sterk verbonden met je eigen werk. Mijn werkdagen zijn heel divers. Naast overleggen met mijn eigen team en andere teams binnen de organisatie, ben ik zelf ook regelmatig bezig met het realiseren van dataproducten. Hiervoor voer ik ook overleg met externe partijen. De lunch is elke dag een mooi moment om even met collega’s bij te praten.

Trots
Een project waar ik trots op ben, is het dashboard over klimaatadaptatie dat ik ontwikkeld heb. Hierop zien collega’s en ketenpartners interactief wat er in de wijken van onze gemeente speelt op het vlak van klimaatadaptatie. Een mooie samenwerking met het team, en een mooi en nuttig product!