Gehandicaptenparkeerplaats

Als u een lichamelijke beperking heeft en moeite heeft met parkeren bij uw huis, kunt u een eigen gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij de gemeente. Vul het onderstaande formulier in en stuur het op.
Vul het aanvraagformulier in en stuur deze op naar: Postbus 401 2410AK Bodegraven Voeg bij het aanvraagformulier de volgende stukken: Een kopie van uw gehandicaptenparkeerkaart of een medische verklaring over uw lichamelijke beperking. Een kopie van het kentekenbewijs van de auto/brommobiel die bestemd is voor uw vervoer.

Aanvragen

Goed om te weten

U komt in aanmerking voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats onder de volgende voorwaarden:

  • U hebt een gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart of passagierskaart) of u voldoet aan de voorwaarden voor een gehandicaptenparkeerkaart.
  • De auto staat op uw naam. In het geval van een passagierskaart, staat de auto op naam van uw hulpbestuurder.
  • Parkeren in de directe omgeving van uw woning of bestemming is vaak niet mogelijk, omdat de beschikbare parkeerplaatsen meestal bezet zijn.
  • De verkeersveiligheid en het doelmatig gebruik van de weg mag niet worden verstoord door de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats.
  • Vraagt uw werkgever een gehandicaptenparkeerplaats voor u aan, dan moet hij aantonen dat de locatie van uw werk in de buurt is van de aangevraagde parkeerplaats. Ook moet de werkgever aantonen dat u bij hem werkt.
  • Het is niet mogelijk om een parkeerplaats aan te leggen op uw eigen terrein, bijvoorbeeld in de voortuin.

Binnen 6 weken krijgt u antwoord op uw aanvraag. Daarna duurt het nog enkele weken voordat de parkeerplaats is aangelegd.

Kosten

Tarieven 2024
In behandeling nemen van aanvraag. € 148,45 
Gehandicaptenparkeerplaats waar alleen het plaatsen van 
een bord voldoende is.
€ 230,15 
Gehandicaptenparkeerplaats waarvoor aanpassingen
aan parkeervak nodig zijn. 
(Incl. verbreden parkeervak, straatwerk, paal en bord)
€ 466,95 
Wisselen onderbord bij een bestaande parkeerplaats
vanwege kentekenwijziging
€ 41,65