traffic iconGehandicaptenparkeerplaats

Bent u lichamelijk beperkt en kunt u uw auto niet altijd voor uw deur parkeren? Dan kunt u bij de gemeente een aanvraag doen voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats. U kunt dit doen door onderstaand formulier in te vullen.
Vul het aanvraagformulier in en stuur deze op naar: Postbus 401 2410AK Bodegraven Voeg bij het aanvraagformulier de volgende stukken: Een kopie van uw gehandicaptenparkeerkaart of een medische verklaring over uw lichamelijke beperking. Een kopie van het kentekenbewijs van de auto/brommobiel die bestemd is voor uw vervoer.

Aanvragen

Goed om te weten

U komt in aanmerking voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats onder de volgende voorwaarden:

  • U hebt een gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart of passagierskaart) of u voldoet aan de voorwaarden voor een gehandicaptenparkeerkaart.
  • De auto staat op uw naam. In het geval van een passagierskaart, staat de auto op naam van uw hulpbestuurder.
  • Parkeren in de directe omgeving van uw woning of bestemming is vaak niet mogelijk, omdat de beschikbare parkeerplaatsen meestal bezet zijn.
  • De verkeersveiligheid en het doelmatig gebruik van de weg mag niet worden verstoord door de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats.
  • Vraagt uw werkgever een gehandicaptenparkeerplaats voor u aan, dan moet hij aantonen dat de locatie van uw werk in de buurt is van de aangevraagde parkeerplaats. Ook moet de werkgever aantonen dat u bij hem werkt.
  • Het is niet mogelijk om een parkeerplaats aan te leggen op uw eigen terrein, bijvoorbeeld in de voortuin.

Binnen 6 weken krijgt u antwoord op uw aanvraag. Daarna duurt het nog enkele weken voordat de parkeerplaats is aangelegd.

Kosten

In 2023 is het tarief voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken € 176,30.

Let op: Dit tarief wordt ook in rekening gebracht indien u niet in aanmerking blijkt te komen voor de gehandicaptenparkeerplaats.

Het realiseren van de parkeerplaats kost € 316,35. Hieronder valt het plaatsen van het bord en het eventueel aanpassen van de parkeerplaats. Verplaatsen van objecten zoals bijvoorbeeld een lichtmast kan extra kosten met zich meebrengen. Het tussentijds vervangen van een kenteken kost € 110,75.