Hulp of ondersteuning aanvragen

Als u hulp of ondersteuning nodig heeft, probeert u dit eerst zelf te regelen. Lukt het u niet (volledig) om zelf voor hulp te zorgen? Dan zoeken wij samen met u naar een passende oplossing.
Wanneer u een melding Wmo heeft gedaan, ontvangt u van ons per post een bevestiging. Heeft u nog vragen? Laat dan een terugbelverzoek achter bij het Sociaal Team op telefoonnummer 0172 522 522

Melding zorgvraag (Wmo)

Ervaart u problemen op het gebied van zorg, welzijn en wonen? De Wmo kan u daarbij helpen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het bieden van begeleiding in de thuissituatie, dagbesteding, huishoudelijke hulp, vervoersvoorziening, woonvoorziening of een rolstoel.


Wat doet de medewerker van het sociaal team?

  • De medewerker van het sociaal team bespreekt samen met u wat uw behoefte is en wat u zelf kunt, eventueel met hulp van kinderen, familie, buren of vrijwilligers. Afhankelijk van uw hulpvraag kan het ook zijn dat u wordt doorverwezen naar een organisatie die u verder kan helpen.
  • De medewerker komt bij u op huisbezoek voor het gesprek. Vindt u het fijner om op een andere locatie af te spreken? Geef dit dan aan als u contact met ons opneemt.

Eigen bijdrageVoor een aantal voorzieningen moet u een volgens de overheid vastgestelde eigen bijdrage betalen. Wilt u weten hoeveel u moet betalen? Kijk voor meer informatie op de site van het CAKexterne-link-icoon


Heeft u als inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een gesprek met Ferm Werk of het Sociaal Team? En heeft u behoefte aan ondersteuning/bijstand tijdens dit gesprek? Dan kunt u een familielid of bekende meenemen. Ook is het mogelijk u te laten bijstaan door een onafhankelijk cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner is iemand die u helpt bij het verduidelijken van uw vraag, de aanvraag bij de juiste instantie neerlegt en samen met u het gesprek aangaat.

Wilt u gebruikmaken van cliëntondersteuning?Wilt u als inwoner van de gemeente gebruikmaken van deze dienstverlening? Dan kunt u terecht bij belangenorganisatie Stichting KernKrachtexterne-link-icoon of Stichting MEE Midden-Hollandexterne-link-icoon.

Hulp van het sociaal team

Heeft u vragen over werk, inkomen, wonen, zorg, gezondheid, mantelzorg, dagbesteding, gezin of relatie? Het sociaal team staat klaar voor iedereen die ondersteuning nodig heeft.