Informatie voor politieke partijen

Bordbusters

Ook voor de komende Europese Parlementsverkiezing plaatst Bordbusters ® de verkiezingsborden in onze gemeente. Om het aanleveren van uw postermateriaal zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft Bordbusters aanleverspecificaties opgesteld. 

Formaat 

Voor verkiezingsposters geldt een standaard A1-maatvoering van 594 x 841 mm. (breedte x hoogte). 

Dit is afhankelijk van het beschikbare bordoppervlak en het aantal pamfletten dat afgebeeld dient te worden. 

Aanleveren afbeeldingen 

aanbevolen extensies: .jpeg / .tiff / .pdf / .psd 

Afbeeldingen moeten worden aangeleverd met een resolutie van 150 dpi (op afdrukgrootte) of hoger, in verhouding voor bestanden op schaal. Bestanden met een te lage resolutie (internet kwaliteit: 72 dpi) zijn kwalitatief slecht en niet geschikt voor grafische verwerking. 

Aanleveren ontwerpen 

aanbevolen extensies: .pdf / .ai / .eps/ .tiff / .psd 

Kant-en-klare ontwerpen kunnen aangeleverd worden zonder afloop en snijtekens. Zorg ervoor dat de gebruikte lettertypen in lettercontouren omgezet worden of stuur het font mee of sluit het font in. Uw ontwerp wordt beoordeeld naar geschiktheid voor de toepassing. Ontwerpen gemaakt in Powerpoint of Word kunnen niet in productie worden genomen. 

Aanleveren via e-mail 

Aanleveren kan via e-mail: verkiezingen@bordbusters.nl. Via de e-mail kan Bordbusters tot 10 mb ontvangen. Bestanden die groter zijn kunt u verzenden via het wetransfer kanaal: bordbusters.wetransfer.com. 

Kies een goede bestandsnaam 

Als bestandsomschrijving graag gemeentenaam met daarachter de partijnaam, dus bijvoorbeeld “Gemeente_Bodegraven-Reeuwijk_PARTIJNAAM.PDF”. Waar in het voorbeeld ‘partijnaam’ staat vult u dan uw partijnaam in. 

*Let op Het vernoemen van een extensie verandert de data van een bestand niet. Uw .jpg hernoemen naar .eps gaat u dus helaas niet helpen! 

De verkiezingsposter dient voor vrijdag 12 april 2024 12.00 uur aangeleverd te zijn bij Bordbusters. 

Vragen? 

Wilt u meer informatie over het aanleveren van bestanden of heeft u een andere vraag? Stuur dan een e-mail naar verkiezingen@bordbusters.nl

Overige reclame-uitingen voor de verkiezingen

Sandwichborden 

Het is mogelijk om te adverteren via de sandwichpanelen in de gemeente. ESH media heeft het alleenrecht voor reclame uitingen in de buitenruimte. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u rechtstreeks contact opnemen met ESH media via www.eshmedia.nlexterne-link-icoon.  

Spandoeken 

Spandoeken mogen alleen op eigen terrein geplaatst worden.