Landelijke en gemeentelijke regelingen voor armoede en schulden

Door inflatie, hoge energieprijzen en de gevolgen van het coronavirus kunnen ervoor zorgen dat u uw rekeningen niet meer kan betalen. Of door het verliezen van uw baan, minder inkomsten kan het zijn dat u zich zorgen maakt om uw financiën. U heeft vast veel vragen over welke ondersteuning er voor u is om te voorkomen dat u (verder) in de financiële problemen belandt.

Als u zich zorgen maakt over uw financiële situatie dan is het heel belangrijk dat u zich zo snel mogelijk bij de gemeente meldt zodat u de juiste adviezen en/of hulp krijgt. Dit kan (verdere) financiële problemen voorkomen. Ook als u rekeningen niet meer kan betalen maak dan snel een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Kies welke situatie het beste bij u past en meld u aan bij de organisatie:

Wilt u advies voor uw financiële problemen? Heeft u hulp nodig bij uw schulden? Is er een crisissituatie met dreiging tot afsluiting van gas/water/licht of uithuisplaatsing? Neem dan contact op met het team Schulddienstverlening van de gemeente om uw situatie te bespreken. Zij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 10.00 uur en 16.00 uur op telefoonnummer: 0172- 522 522 U kunt ook een email sturen aan: sdv@bodegraven-reeuwijk.nl

Heeft u ondersteuning nodig met uw administratie thuis? Meldt u zich dan bij VOTA aanexterne-link-icoon. Hieronder vindt u enkele landelijke en gemeentelijke regelingen waar u gebruik van kunt maken. 

Bekijk of u nog recht heeft op landelijke tegemoetkomingen externe-link-icoon