Onderhoudsniveau openbare ruimte

De gemeente ontvangt regelmatig vragen en meldingen over het onderhoudsniveau van de openbare ruimte. Dit is de ruimte die voor iedereen toegankelijk is. 

Het is een fysieke plaats waar een groot deel van ons "buiten" leven zich afspeelt. Het gaat over onderwerpen als groen en lichtmasten, maar ook over zaken die u niet ziet, zoals de riolering. Veel meldingen die we hierover ontvangen gaan over te veel onkruid en te weinig onderhoud.

Niveaus 

Onze gemeente is ingedeeld in verschillende gebieden (centra, woongebied, industrie of buitengebied). Voor onderhoudsambitie werken wij met landelijke normen die zijn ingedeeld in vier standaard niveaus: A, B, C en D. 

In onze gemeente hebben we de ambitie om alles te onderhouden op ambitieniveau B, maar merken we ook dat het wenselijk is om gebieden met veel passerende bewoners of bezoekers meer aandacht te geven. Daarom onderhouden we winkelgebieden (centra) en de begraafplaatsen op een hoger niveau (A). 

Voor de industriegebieden hanteren we niveau C. Dit wil niet zeggen dat we niets meer doen. Het duurt alleen in de groeizame periode (april-september) wel langer voordat we opnieuw komen en/of voordat we overal zijn geweest.

De gemeente vraagt hiervoor uw begrip, want we kunnen niet overal tegelijk of er meteen na een melding zijn.

onderhoudsniveau