default iconOngedierte en dode dieren

 

Plaagdieren of ongedierte geven veel overlast. Het is dan ook belangrijk om overlast van plaagdieren zoveel mogelijk tegen te gaan.

Zo verspreiden ratten en muizen ziektes en veroorzaken ze schade aan kabels en isolatiemateriaal. Ze zorgen voor zwerfvuil op straat door het openscheuren van vuilniszakken. Daarom is het van belang om overlast van plaagdieren zoveel mogelijk tegen te gaan. Lukt het u niet zelf, dan kunt u terecht bij lokale ongediertebestrijders.

 

Komt u opvallend veel dode vis tegen in het water, ziet u een dood dier langs de weg of is uw huisdier overleden? We proberen u op het juiste spoor te zetten.

 

Ziet u veel dode vissen in het water? Dan kunt u contact opnemen met het waterschap. Zij onderzoeken de waterkwaliteit en bepalen of de vissen hierdoor doodgegaan zijn. Binnen onze gemeente zijn twee waterschappen actief. Het ligt aan de locatie met welk waterschap u contact opneemt: Hoogheemraadschap Rijnland, telefoon 071-3063535 of Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, telefoon 030-6345700.

 

Ziet u een dood dier langs de weg of op een andere plek? Bel dan het Centrum voor Dierenhulpverlening (voorheen Dierenambulance Gouda en omstreken) via 0182 - 529 059 of doe een melding via de app MijnGemeente.

 

Uw dode huisdier mag niet in de afvalbak. Zelfs niet als het heel klein is. U kunt een aantal dingen doen met uw overleden huisdier:

  • Laat het ophalen door de dierenambulance.
  • Laat het begraven of cremeren.
  • Begraaf het in eigen tuin of op eigen terrein. U mag het dode dier niet verpakken in plastic of andere stoffen die schadelijk zijn voor de bodem.