passport iconPaspoort aanvragen

Als u de knop "Digitaal aanvragen en betalen" aanklikt, start u direct de aanvraag van uw paspoort. Houdt u er rekening mee dat u een DigiD nodig heeft om de aanvraag te voltooien. Ook dient u de aanvraag meteen online te betalen. Daarna maakt u een afspraak voor het inleveren van uw pasfoto en het plaatsen van uw handtekening.
Vindt u het fijner om persoonlijk uw paspoort aan te vragen of heeft u moeite met de digitale aanvraag? Dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Burgerzaken dat kan online via onze website of telefonisch.

Bezorging

De gemeente bezorgt gratis het door u aangevraagde reisdocument op elke gewenste locatie in Nederland, behalve op de  Waddeneilanden. Maak hiervoor een online een afspraak.  

Let op: de aanvraag dient binnen drie maanden afgerond te worden aan de balie, anders vervalt de aanvraag en vindt er geen restitutie plaats. 

Jonger dan 18 jaar

Ben je jonger dan 18 jaar? Kom dan op afspraak langs de balie van het Evertshuis om de aanvraag van je paspoort te regelen. Maak een afspraak via ons afsprakensysteem.

Reizen met kinderen

Reist u alleen met minderjarige kinderen naar het buitenland? Een toestemmingsverklaring van de andere ouder kan zorgen voor een snellere grenspassage. Meer informatie en de verklaring vindt u op de website van de Marechaussee.

Zakenpaspoort

Reist u vaak? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Dit is een paspoort met extra bladzijden. In plaats van 34 pagina’s heeft het 66 pagina’s. Meer informatie vindt u hier. 

Geldigheid

  • Een paspoort voor personen van 18 jaar en ouder is 10 jaar geldig
  • Een paspoort voor personen onder de 18 jaar is 5 jaar geldig. 

Kosten

Product Prijs
Paspoort voor personen van 18 jaar en ouder € 77,75
Paspoort voor personen onder de 18 jaar € 58,80