Pleegzorg

Pleegouders spelen een belangrijke rol in de levens van veel kinderen. Misschien bent u pleegouder of denkt u erover na om pleegouder te worden. Dat kan een boel betekenen voor een kind, maar er komt wel het een en het ander bij kijken. Gelukkig is er veel informatie beschikbaar voor (potentiële) pleegouders en zijn er organisaties actief die pleeggezinnen ondersteunen.

Pleegzorg.nl

Op Pleegzorg.nl leert u zichzelf ontwikkelen als pleegouder. U vindt er uitgebreide informatie over pleegzorg, juridische zaken en geldzaken, maar u kunt er ook andere pleegouders ontmoeten in een besloten omgeving. 

Ook heeft u er toegang tot het advies van experts en kunt u er verhalen lezen van andere pleeggezinnen.

Mockingbird

Mockingbird is een innovatieve werkwijze in pleegzorg. Een Mockingbird-constellatie biedt hulp en ondersteuning aan pleegouders. Centraal staat het hubhome, dat de spil binnen de constellatie is. Door het organiseren van bijeenkomsten verbindt de hubhome pleegouders pleeggezinnen en kinderen aan elkaar. 

Daarnaast biedt het hubhome praktische ondersteuning, een luisterend oor en kunnen de kinderen gepland of ongepland bij hen logeren. Kijk voor meer informatie op de website.