Scholenaanbod in de gemeente

Als uw kind naar school mag, is dat een grote stap. U wilt natuurlijk dat uw kind met plezier naar school gaat en dat het zich daar goed kan ontwikkelen. En natuurlijk wilt u zich als ouder ook thuis voelen op de school van uw kind. Maar hoe kiest u de juiste school? En waaruit kunt u kiezen?

Op de website Scholen op de kaartexterne-link-icoon vindt u informatie over alle scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (type uw woonplaats in), maar ook daarbuiten. Natuurlijk blijft het belangrijk dat u ook zelf een kijkje gaat nemen op verschillende scholen en in gesprek gaat met de leerkrachten. Maar deze website kan helpen bij het kiezen van een passende school voor uw kind.

U vindt bijvoorbeeld informatie over:

  • de uitgangspunten van de school;
  • de grootte van de school;
  • de onderwijsmethode;   
  • de uitstroom naar het voortgezet onderwijs;
  • het oordeel van de onderwijsinspectie. 

Op Scholen op de kaart presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs én ze voegen zelf unieke informatie toe. Bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden. Scholen op de kaart wordt ontwikkeld door de PO-Raad en VO-raad in samenwerking met Kennisnet.