Ton - Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)

Over Ton
Ik heb 32 jaar met plezier in het bedrijfsleven gewerkt. Onder andere in de grafische sector. Sinds 7 jaar werk ik nu bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ik werkte als vrijwillige politieagent een keer in de gemeente, omdat er een demonstratie was. Die dag hoorde ik dat zij een BOA zochten. Ik zei: ‘is dat geen mooie baan voor mij?’ Van de 70 sollicitanten hebben zij mij uiteindelijk gekozen.

Toen ik bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk startte dacht ik gelijk: Dit had ik veel eerder moeten doen”

Heel afwisselend
Eigenlijk haal ik overal energie uit in mijn werk. Dat komt omdat mijn taken als BOA heel afwisselend zijn. Ik voer bijvoorbeeld gesprekken met de inwoners en met ondernemers. Wij zijn tenslotte een luisterend oor voor hen, wanneer ze vragen hebben of problemen ondervinden. Als je dan een antwoord of een oplossing kan bieden, geeft dat mij positieve energie.

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit?
De dag begint met een briefing met mijn BOA collega’s. Hierin bespreken wij bijvoorbeeld de meldingen die nog openstaan en hoe wij hier mee verder gaan. Ook bepalen we hoe we de dag indelen met elkaar. Denk hierbij aan het oppakken van nieuwe meldingen, het bepalen van de gebieden waar we preventief gaan surveilleren en wanneer we de blauwe zones controleren. De ochtend wordt ook gebruik om te surveilleren bij de scholen, als de kinderen naar school gebracht worden.

Ruimte voor ontwikkeling
Ik zie mij nog vele jaren werken voor Bodegraven-Reeuwijk. Dit komt omdat ik mijn werk met veel passie en plezier kan uitvoeren. De doorgroeimogelijkheden in mijn vak zitten vooral in het doorleren om zoveel mogelijk wetten en bevoegdheden te beheersen. Zo bereik je makkelijker je doel. En dat doe ik graag. Het is een mooie gemeente om voor te werken.