adult iconTweede paspoort

Goed om te weten

  • U moet kunnen aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt voor uw beroep. Dit kan met bijvoorbeeld een verklaring van uw werkgever, uittreksel van de Kamer van Koophandel, zakelijke contracten of een uitnodiging van buitenlandse bedrijven.
  • Uw eerste paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • Een tweede paspoort is 2 jarig geldig

Spoedlevering

Hebt u uw paspoort snel nodig? U kunt een spoedlevering aanvragen. Meestal kunt u dan uw paspoort de volgende werkdag ophalen.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Bij het klantcontactcentrum kunt u een verklaring van vermissing invullen. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Vindt u alsnog uw paspoort? Lever deze dan in bij de gemeente. Het paspoort is niet meer geldig.

Meenemen

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn. Ook als deze niet meer geldig zijn.
  • Bewijzen dat u een tweede paspoort nodig hebt. Bijvoorbeeld een verklaring van uw werkgever, uittreksel van de Kamer van Koophandel, zakelijke contracten of uitnodigingen van buitenlandse bedrijven.
  • U dient direct af te rekenen, dus zorg dat u voldoende geld bij u heeft of op u rekening heeft staan als u het bedrag per pin voldoet.

  • Een pasfoto, welke moet voldoen aan bepaalde eisen.

Tip: In het klantcontactcentrum staat een pasfotoautomaat. Een setje van vijf pasfoto's kost € 8,- . U kunt contactloos of contant betalen. Let op: de automaat geeft geen wisselgeld! Er kan ook gepind worden. De pasfotoautomaat is niet geschikt voor kinderen onder de acht jaar.

Wilt u in het kcc foto's laten maken? Zorg ervoor dat u ruim voor uw afspraak aanwezig bent en maak de foto's vóórdat u uw volgnummerbonnetje pakt.

Let op: de aanvraag dient binnen drie maanden afgerond te worden aan de balie, anders vervalt de aanvraag en vindt er geen restitutie plaats. 

Bezorging

De gemeente bezorgt gratis het door u aangevraagde reisdocument op elke gewenste locatie in Nederland, behalve op de  Waddeneilanden. Maak hiervoor een online een afspraak.  

Kosten

Product Prijs
Tweede paspoort € 77,75
Extra kosten voor spoedaanvraag € 52,95