Tweede paspoort

Goed om te weten

  • U moet kunnen aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt voor uw beroep. Dit kan met bijvoorbeeld een verklaring van uw werkgever, uittreksel van de Kamer van Koophandel, zakelijke contracten of een uitnodiging van buitenlandse bedrijven.
  • Uw eerste paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • Een tweede paspoort is 2 jarig geldig.

Spoedlevering

Hebt u uw paspoort snel nodig? U kunt een spoedlevering aanvragen. Meestal kunt u dan uw paspoort de volgende werkdag ophalen.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Bij het klantcontactcentrum kunt u een verklaring van vermissing invullen. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Vindt u alsnog uw paspoort? Lever deze dan in bij de gemeente. Het paspoort is niet meer geldig.

Meenemen

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn. Ook als deze niet meer geldig zijn.
  • Bewijzen dat u een tweede paspoort nodig hebt. Bijvoorbeeld een verklaring van uw werkgever, uittreksel van de Kamer van Koophandel, zakelijke contracten of uitnodigingen van buitenlandse bedrijven.
  • U betaald uw aanvraag aan de balie. 
  • Een pasfoto, welke moet voldoen aan bepaalde eisenexterne-link-icoon.

Tip: In het klantcontactcentrum staat een pasfotoautomaat. Een setje van vijf pasfoto's kost €9,- . Er kan alleen gepind worden. Wilt u in het klantcontactcentrum foto's laten maken? Zorg ervoor dat u ruim voor uw afspraak aanwezig bent en maak de foto's vóórdat u uw volgnummerbonnetje pakt. 

Let op: uw paspoort dient binnen drie maanden afgehaald te worden aan de balie, anders wordt het document vernietigd en vindt er geen restitutie plaats.

Kosten

ProductPrijs
Tweede paspoort€ 83,85
Extra kosten voor spoedlevering€ 57,05