Visvergunning

Als u in onze gemeente wilt vissen, heeft u een visvergunning nodig. In Bodegraven en Reeuwijk is dit verschillend geregeld.

VIS-pas van Sportvisserij Nederland

Met de VIS-pas van Sportvisserij Nederland kan in een aantal wateren in Bodegraven-Reeuwijk worden gevist. Waar met deze pas mag worden gevist, kunt u zien op de Visplannerexterne-link-icoon.

Bodegravense Hengelsportvereniging

Als u in Bodegraven wilt vissen kunt u lid worden van de Bodegravense Hengelsportvereniging externe-link-icoon(B.H.S.V.). Deze vereniging huurt het visrecht van diverse viswateren binnen Bodegraven. Leden van de vereniging kunnen in deze wateren vissen. De dagvergunningen en lidmaatschapsbewijzen koopt u bij Dirk Heeren Diervoeders, Doortocht 10 in Bodegraven . 

Visserijpool Reeuwijk

Als u in Reeuwijk wilt vissen kunt u terecht bij de Visserijpool Reeuwijk Reeuwijkse Plassen. Een aantal particuliere eigenaren en de voormalige gemeente Reeuwijk hebben hun viswater in deze pool ondergebracht. Het gaat om delen van de plassen, de Breevaart (gedeelte tussen de Ree in Reeuwijk en de Karnemelksloot in Gouda) en een deel van de gemeentelijke sloten en waterlopen binnen Reeuwijk. De Visserijpool geeft een gemeenschappelijke visvergunning uit voor alle ingebrachte wateren. Achterop de vergunning staat een kaart met de viswateren in de Reeuwijkse Plassen. Deze kaart vindt u ook onderaan deze pagina.

Verkooppunten dag of jaarvergunning Visserijpool:

  • Dirk Heeren Diervoeders, Doortocht 8 en 10, 2411 DS  in Bodegraven
  • Landal (receptie) De Reeuwijkse Plassen, Verlengde Breevaart 3, 2811 LR in Reeuwijk
  • Hengelsport Gouda, Walvisstraat 6, 2802 SE  in Gouda  
  • Hengelsport De Spot, Zuidkade 1, 2741 JA  in Waddinxveen

Viswaterkaart