passport iconVluchtelingenpaspoort

Goed om te weten

  • U mag met een vluchtelingenpaspoort niet naar uw land van herkomst reizen.

Geldigheid

Een vluchtelingenpaspoort is net zo lang geldig als uw verblijfsvergunning, maar met een maximum van vijf jaar als u asiel onbepaalde tijd hebt. Hebt u asiel bepaalde tijd? Dan is uw vluchtelingenpaspoort minimaal één jaar geldig, maar maximaal drie jaar geldig.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? U hoeft geen aangifte bij de politie te doen. Bij de aanvraag van een nieuw paspoort wordt een verklaring van vermissing ingevuld. Vindt u later alsnog uw paspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit paspoort is namelijk niet meer geldig.

Meenemen naar de aanvraag

  • Uw verblijfsvergunning

  • U dient direct af te rekenen, dus zorg dat u voldoende geld bij u heeft of op uw rekening heeft staan als u het bedrag per pin voldoet.

  • Een pasfoto, welke moet voldoen aan bepaalde eisen.

Tip: In het klantcontactcentrum staat een pasfotoautomaat. Een setje van vijf pasfoto's kost € 8,- . U kunt contactloos of contant betalen. Let op: de automaat geeft geen wisselgeld! De pasfotoautomaat is niet geschikt voor kinderen onder de acht jaar.

Wilt u in het kcc foto's laten maken? Zorg ervoor dat u ruim voor uw afspraak aanwezig bent en maak de foto's vóórdat u uw volgnummerbonnetje pakt.

Let op: de aanvraag dient binnen drie maanden afgerond te worden aan de balie, anders vervalt de aanvraag en vindt er geen restitutie plaats. 

Bezorgen

De gemeente bezorgt gratis het door u aangevraagde reisdocument op elke gewenste locatie in Nederland, behalve op de  Waddeneilanden. Maak hiervoor een online een afspraak.  

Kosten

Product Prijs
Vluchtelingenpaspoort € 58,80
Extra kosten voor spoedaanvraag € 52,95