Vluchtelingenpaspoort

Goed om te weten

  • U mag met een vluchtelingenpaspoort niet naar uw land van herkomst reizen.

Geldigheid

Een vluchtelingenpaspoort is net zo lang geldig als uw verblijfsvergunning, maar met een maximum van vijf jaar als u asiel onbepaalde tijd hebt. Hebt u asiel bepaalde tijd? Dan is uw vluchtelingenpaspoort minimaal één jaar geldig, maar maximaal drie jaar geldig.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? U hoeft geen aangifte bij de politie te doen. Bij de aanvraag van een nieuw paspoort wordt een verklaring van vermissing ingevuld. Vindt u later alsnog uw paspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit paspoort is namelijk niet meer geldig.

Meenemen naar de aanvraag

  • Uw verblijfsvergunning
  • U betaald direct aan de balie. 
  • Een pasfoto, welke moet voldoen aan bepaalde eisenexterne-link-icoon.

Tip: In het klantcontactcentrum staat een pasfotoautomaat. Een setje van vijf pasfoto's kost €9,- . Er kan alleen gepind worden. Wilt u in het klantcontactcentrum foto's laten maken? Zorg ervoor dat u ruim voor uw afspraak aanwezig bent en maak de foto's vóórdat u uw volgnummerbonnetje pakt. 

Let op: uw paspoort dient binnen drie maanden afgehaald te worden aan de balie, anders wordt het document vernietigd en vindt er geen restitutie plaats.

Toestemming geven

Alle gezaghebbende(n) moeten toestemming geven voor de aanvraag. 

Er zijn twee manieren om toestemming te geven voor het aanvragen voor een paspoort voor uw minderjarig kind.

Als één van de gezaghebbende ouder(s)/verzorgende(n) geen toestemming wil of kan geven, kan de andere ouder vervangende toestemming aanvragen bij de rechtbank in Den Haag.

Kosten

ProductPrijs
Vluchtelingenpaspoort€ 63,40
Extra kosten voor spoedlevering€ 57,05