housing-forms iconWerken voor Bodegraven - Reeuwijk

De organisatie

Wij zijn een gemeente waar we het net even iets anders doen! Bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werken we vanuit wisselende rollen zelf organiserend samen aan de opgaven zoals die vanuit de samenleving naar ons toe komen. Wij hechten waarde aan persoonlijke dienstverlening, dienstverlening waar de burger centraal staat. Waarbij we het belangrijk vinden dat onze inwoners zich welkom, betrokken en goed gefaciliteerd voelen. Wij betrekken onze inwoners actief bij onze plannen en geven ruimte aan hen om zelf initiatieven te nemen.

Om in te spelen op de blijvend veranderende omgeving, zijn wij gestart met de doorontwikkeling van onze organisatie. Hierbij blijven de waardevolle elementen van samen-organiserend werken behouden en pakken wij door op de ontwikkelpunten. Met ruim 200 collega’s werken wij in vijf domeinen aan diverse opgaves en thema’s zoals die vanuit de samenleving op ons af komen. De vijf domeinen zijn Bestuur & Organisatie, Ruimte, Maatschappij, Publieke Dienstverlening en Bedrijfsvoering en hebben eigen domeinregisseurs.

De gemeente

De gemeente Bodegraven- Reeuwijk ligt midden in het Groene Hart, tussen de gemeenten Gouda, Woerden en Alphen aan den Rijn. Een strategische ligging langs de A12, de N11 en de spoorlijn Utrecht-Leiden (NS station Bodegraven) betekent dat we goed te bereiken zijn vanuit de vier grote steden; Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Mede daardoor zijn we een uitermate aantrekkelijke gemeente voor bewoners en ondernemers. Met 35.000 inwoners op een oppervlakte van 88 km2, kenmerkt onze gemeente zich door een dorps- en landelijk gebied waar naast wonen en bedrijvigheid ook recreatie plaatsvindt. De Reeuwijkse plassen zijn erg geliefd onder recreanten. Onze strategische ligging en het prettige woon-, recreatie- en werkvoorzieningen, maakt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een gewilde en geliefde plek om te wonen, te werken en te recreëren.