Calamiteiten

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en andere social media.

De sirenes worden elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur getest. Er is dan niets aan de hand. Gaat de sirene op een ander moment, dan is er wel gevaar. Doe dan het volgende:

  • Ga naar binnen
  • Sluit ramen, deuren en ventilatiekanalen
  • Zet uw radio of tv aan. U volgt de actuele situatie via  Omroep Westexterne-link-icoon of via de radio 89.3 FM.

Als de sirene stopt, is de situatie niet per definitie weer veilig. Pas als u op de rampenzender Omroep West heeft gehoord dat de situatie weer veilig is, kunt u ervan uitgaan dat het gevaar is geweken.

Via NL-Alert krijgt u een tekstbericht op uw mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Kijk op NL-Alertexterne-link-icoon hoe u uw mobiel instelt.

Tijdens een ramp of calamiteit maakt de gemeente gebruik van zowel de gemeentelijke website www.bodegraven-reeuwijk.nlexterne-link-icoon als www.hollandsmiddenveilig.nlexterne-link-icoon en sociale media om nieuwsberichten te verspreiden. Volg ons daarom ook op Twitter externe-link-icoonen Facebookexterne-link-icoon.

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. U wordt dan gewaarschuwd via NL-Alert en/of de geluidswagen. Op de veiligheidskaart kunt u in zo'n situatie zien wat u moet doen en waar u op moet letten. Hang daarom de kaart op een handige plek in huis, bijvoorbeeld in uw meterkast. Heeft u nog geen kaart? Haal deze dan gratis op bij het Huis van Alles in uw woonplaats

Een benzinestation in uw wijk? Een bedrijf in de omgeving dat met gevaarlijke stoffen werkt? Of wilt u weten welke plekken een groter risico hebben op wateroverlast? Op de risicokaart van de Provincie Zuid-Hollandexterne-link-icoon krijgt u inzicht in de risico's die voor u van belang zijn.