drivers-license iconEerste rijbewijs aanvragen

Als u geslaagd bent voor uw rijexamen, kunt u bij de gemeente waar u woont een rijbewijs aanvragen. Maak een afspraak voor het aanvragen van een rijbewijs. Uw rijbewijs is 5 werkdagen na uw aanvraag klaar. Wilt u uw rijbewijs verlengen? Dat kan ook online.

Goed om te weten

Met uw nieuwe rijbewijs kunt u inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw rijbewijs bij de balie in het Evertshuis, ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van DigiD om de inlogfunctie te activeren.

Heeft u een extra categorie rijbewijs behaald? Om de categorie bij te laten schrijven, vraagt u een nieuw rijbewijs aan, dit kunt u ook online doen

Nog geen 18?

Vraag dan eerst een begeleiderspas aan bij de RDW voordat u een rijbewijs aanvraagt. Het is niet nodig om de begeleiderspas mee te nemen naar de gemeente.

Geldigheid

Uw leeftijd Uw rijbewijs is:
Jonger dan 65 jaar 10 jaar geldig
65 tot 70 jaar Geldig tot uw 75e jaar
Ouder dan 70 jaar Maximaal 5 jaar geldig


Om medische redenen kan uw rijbewijs korter geldig zijn

Ophalen

  • Normale aanvraag: binnen 5 werkdagen ontvangt u een e-mail dat uw rijbewijs bij ons binnen is.
  • Spoedlevering: binnen 2 werkdagen is uw rijbewijs klaar. Als u het rijbewijs vóór 14.00 aanvraagt, kunt u deze soms zelfs al de volgende werkdag ophalen.

Om het rijbewijs op te halen maakt u een afspraak

Meenemen

Binnen 5 werkdagen ontvangt u een e-mail dat uw rijbewijs bij ons binnen is. U kunt vervolgens een afspraak inplannen om uw rijbewijs op te halen.  Neem het volgende mee naar u afspraak:

  • Het afhaalbewijs dat u heeft gekregen bij de aanvraag
  • Een geldig legitimatiebewijs 
  • Een pasfoto, welke moet voldoen aan bepaalde eisen en niet ouder is dan 6 maanden.

Tip: In het klantcontactcentrum staat een pasfotoautomaat. Een setje van vijf pasfoto's kost €8,- . Let op: de automaat geeft geen wisselgeld! Wilt u in het klantcontactcentrum foto's laten maken? Zorg ervoor dat u ruim voor uw afspraak aanwezig bent en maak de foto's vóórdat u uw volgnummerbonnetje pakt. 

Kosten

Product Prijs
Rijbewijs € 48,15
Spoedaanvraag

€ 82,25

Vermissingskosten € 24,45
Eigen verklaring € 39,30