Gladheidbestrijding

In onze gemeente voert Cyclus, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor gladheidsbestrijding, preventief strooien uit. Dit betekent dat we strooien voordat het glad wordt, om begaanbare en veilige wegen te garanderen bij vorst en winters weer.

Bij gladheid worden eerst de hoofdwegen gestrooid, gevolgd door de doorgaande wegen in de wijken, doorgaande fietsroutes en bijzondere locaties zoals bruggen, verzorgingshuizen, winkelcentra en scholen. Het effect van strooizout is het grootst wanneer de temperatuur rond het vriespunt ligt. Als de dagtemperatuur lager is dan -4 graden Celsius, heeft strooizout geen effect meer.

In het Winterdraaiboek Bodegraven-Reeuwijk 2023-2024, dat u hier kunt vinden, staat uitgebreide informatie over de gladheidbestrijding in onze gemeente, inclusief de wegen en paden waar gestrooid wordt.

U kunt zelf ook helpen om gladheid tegen te gaan door de stoep voor uw eigen woning sneeuw- en ijsvrij te houden. Op verschillende locaties binnen de gemeente staan gele kisten met strooimiddel. U kunt deze gebruiken om extra te strooien in de omgeving, bijvoorbeeld bij bruggen.

Als inwoner van onze gemeente kunt u tijdens openingstijdenexterne-link-icoon een gratis emmer strooizout (7,5 kg) ophalen bij de milieustraat aan de Portugalweg in Bodegraven (1 emmer per huishouden).

Bekijk via de onderstaande link de interactieve kaart met de strooiroutes en locaties van de zoutkisten.

Strooiroutes en zoutkisten