Milieustraat

Bij de milieustraat kunt u op afspraak gratis afval inleveren. Aan het inleveren van specifiek afval zoals puin en banden zijn wel kosten verbonden.

Afspraak maken

U dient eerst een afspraak maken voordat u langskomt. Is het voor u niet mogelijk om de afspraak online te maken? Maak dan telefonisch een afspraak met Cyclus via 0182-547500.

Goed om te weten

Adres milieustraat

Portugalweg 6
2411PR Bodegraven

Openingstijden 

DagOpeningstijden
Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag9.30 tot 17.00 uur
Dinsdag, donderdag en zondagGesloten

Handige tips als u naar de Milieustraat gaat

  • Bij de ingang moet u uw milieupas laten zien. Bent u uw milieupas kwijt? Vraag een nieuwe milieupas aan.
  • U kunt uw huishoudelijk restafval niet aanbieden bij de milieustraat. Voor restafval, PMD, GFT+E, textiel en glas staan er tegenover de milieustraat ook ondergrondse containers. Hiervoor heeft u een milieupas nodig. U kunt hier elk moment van de dag, zonder afspraak terecht.
  • U mag maximaal 2 m3 per huishouden per dag brengen.  
  • Sorteer de verschillende soorten afval thuis zoveel mogelijk. Zo kunt u makkelijk en snel uw afval kwijt en voorkomt u files.  
  • We vragen u om vooral contactloos te betalen. Pinnen, ja graag!
  • Voor tilwerk kunt u geen beroep doen op medewerkers van de Milieustraat. 
  • Op de Milieustraat is cameratoezicht. Dit om diefstal en/of beschadiging aan de eigendommen van de gemeente tegen te gaan.
  • Laat kinderen thuis of in de auto voor hun veiligheid.
  • Bij extreme weersomstandigheden kan het zijn dat de Milieustraat wordt gesloten. Denk aan harde wind of gladheid.
  • Levert u asbest in? Voordat u start met het verwijderen van het asbesthoudende materiaal moet u dit melden bij de ODMH. Voor het inpakken van asbesthoudend materiaal kunt u bij de milieustraat plastic verpakkingsmateriaal krijgen. U heeft hiervoor de ontvangstbevestiging van uw melding bij de ODMH nodig. Ook als u het ingepakte asbesthoudend materiaal gaat inleveren bij de milieustraat moet u de ontvangstbevestiging van de ODMH aan de medewerker van de milieustraat laten zien. Meer informatie vindt u op de pagina over asbest

Wat hoort in welke afvalcontainer?

Handig! Bekijk vooraf op de plattegrond welk afval u in welke container kunt weggooien in de milieustraat.

Gratis en betaalde afvalstromen

De meeste soorten grof afval kunt u gratis inleveren. Voor een klein aantal afvalsoorten betaalt u geld. Hieronder vindt u de tarieven.

Gratis: Accu’s, asbest*, autoband (personenauto) zonder velg (max. 4 stuks), brandblussers (tot 2kg), elektrische en elektronische apparatuur, flessenglas en vlakglas, grof huishoudelijk afval (tot 2m3), grof tuin- en snoeiafval, harde kunststoffen, plastic verpakkingsafval, klein chemisch afval, metalen, papier en karton, textiel, puin (tot 1m3), gips (tot 1m3), niet geïmpregneerd hout (tot 1m3).

Betaalde afvalstromen
AfvalsoortTariefEenheid
Personenautoband met velg€ 10,-per stuk
Tractorband € 85,-per stuk
Overige banden€ 10,-per stuk
Kleine gasflessen (campinggaz, etc.)€ 10,-per stuk
Grote gasflessen€ 20,-per stuk
Grof huishoudelijk afval (meer dan 2m3)€ 20,-per 0,25m3
Puin (meer dan 1m3)€ 20,-per 0,25m3
Gips (meer dan 1m3)€ 10,-per 0,25m3
Ongeverfd en onbehandeld hout (type A) & geverfd, gelakt en verlijmd hout (type B) (meer dan 1m3)€ 20,-per 0,25m3
Bielzen en geïmpregneerd hout (type C)€ 20,-per 0,25m3
Dakbedekking€ 20,-per 0,25m3
Afval van verbouwingen€ 20,-per 0,25m3

Andere afvalsoorten, zoals bedrijfsafval, LPG-autogastank, brandblussers boven 2 kg en loodaccu’s uit bedrijfsvoertuigen kunnen niet ingeleverd worden in deze milieustraat.

Mobiele Milieustraat

De verplaatsbare afvalunit van Cyclus is dit jaar meedere keren naar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gekomen. Inwoners kunnen hier kleine beetjes afval inleveren dat niet bij het restafval hoort, maar dat normaal gesproken naar de milieustraat gebracht moet worden. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u inlevert moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat. 

Meer informatie over De Mobiele Milieustraat vindt u op de website van Cyclusexterne-link-icoon, de digitale afvalkalender of in de Cyclus afval-app. Voor vragen neemt u contact op met Cyclus via info@cyclusnv.nl of telefonisch via 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).