build-reside iconHerinrichting Raadhuisweg/Zoutmansweg in Reeuwijk

Afgelopen jaar is er veel gewerkt aan de Raadhuisweg en Zoutmansweg. De straat is opnieuw ingericht, met als doel om de gereden snelheid naar beneden te brengen, het dorpse karakter te versterken en om er veiliger en comfortabeler te kunnen fietsen.

Foto Raadhuisweg

In de nazorgfase van de herinrichting is er onder andere gemonitord op het effect van de gerealiseerde maatregelen. Hieruit is naar voren gekomen dat niet alle versmallingen bijdragen aan het gewenste effect. Bijvoorbeeld:

 • Bij een gehalteerde bus wordt regelmatig geconstateerd dat autoverkeer de versmalling via de fietsstrook passeert;
 • Een aantal versmallingen staan dicht op gelijkwaardige kruisingen waardoor (tijdig) ruimte maken om voorrang te verlenen voor (langere) voertuigen moeizaam verloopt;
 • Een versmalling staat te dicht op elkaar waardoor het ‘soepel’ passeren van bestemmings-expeditie verkeer en de lijnbus moeizaam verloopt.

 

In overleg met o.a. Provincie Zuid-Holland passen we verbeteringen toe. Een aantal versmallingen worden verwijderd en één verplaatst. Met deze maatregelen wordt de Raadhuis- en Zoutmansweg veiliger voor (kwetsbare) weggebruikers zonder afbreuk te doen aan de intentie van het ontwerp. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de herfstvakantie.

Werkzaamheden

Aannemer Scherrenberg BV gaat in opdracht van de gemeente een aantal versmallingen verwijderen en er één verplaatsen.Om de hinder voor verkeer zoveel als mogelijk te beperken, voeren zij dit uit in de herfstvakantie van 16 t/m 20 oktober. Vanwege het natte weer op vrijdag 20 oktober wordt het aanbrengen van de gekleurde coating uitgesteld tot het voorjaar.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is er een omleiding voor het autoverkeer. Doorgaand verkeer wordt via de Reeuwijkse Randweg richting Gouda en/of de A12 geleid. Direct aanwonenden kunnen te allen tijden met de auto van en naar huis. Tijdens werktijd leiden verkeersregelaars u om de werkzaamheden heen. Buiten werktijd zijn de werkvakken afgezet en kunt u zelfstandig met uw auto uw woning bereiken.Voor fietsers geldt er geen omleiding. Zij kunnen langs de werkzaamheden heen fietsen.

Overzicht aanpassingen

Dit werk bestaat op hoofdlijnen uit het verwijderen van 10 en aanbrengen van 1 wegversmalling(en) in de Raadhuis- en Zoutmansweg te Reeuwijk-brug:

 • Verplaatsen versmalling aan waterzijde t.h.v. Raadhuisweg huisnummer 141 naar 139 (dus verwijderen én nieuwe aanbrengen)
 • Verwijderen versmalling aan waterzijde t.h.v. Raadhuisweg huisnummer 123
 • Verwijderen versmalling aan waterzijde t.h.v. Raadhuisweg huisnummer 75
 • Verwijderen versmalling aan woningzijde t.h.v. Raadhuisweg voormalig huisnummer 57 (betreft nieuwbouwlocatie woningbouwcorporatie)
 • Verwijderen versmalling aan woningzijde t.h.v. Raadhuisweg huisnummer 19(h)
 • Verwijderen versmalling aan waterzijde t.h.v. Raadhuisweg huisnummer 7a-c
 • Verwijderen versmalling aan woningzijde t.h.v. Raadhuisweg huisnummer 3
 • Verwijderen versmalling aan waterzijde t.h.v. Zoutmansweg huisnummer 4
 • Verwijderen versmalling aan woningzijde t.h.v. Zoutmansweg huisnummer 24a-e
 • Verwijderen versmalling aan waterzijde t.h.v. Zoutmansweg huisnummer 28

Meer informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Rens Timmermans, assistent-projectleider Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, via (0172)522522 of via info@bodegraven-reeuwijk.nl.