Afval

Innamepunt voor kringloop spullen op milieustraat

07 juni 2024
Home

Vanaf woensdag 12 juni is er op de milieustraat in Bodegraven-Reeuwijk een innamepunt voor kringloop spullen. Inwoners brengen regelmatig spullen naar de milieustraat die een kringloopwinkel kan hergebruiken en verkopen. Door dit innamepunt krijgen de oude, bruikbare spullen een tweede leven en wordt er iemand anders weer blij mee gemaakt. De ingezamelde spullen komen terecht bij Kringloop Oud & Nieuw in Bodegraven.

Oude spullen krijgen een tweede kans 

Veel grondstoffen die op de milieustraat worden ingezameld, zijn zeer geschikt voor hergebruik en recycling. Weggooien is dus zonde. Daarom is er een samenwerking ontstaan tussen Cyclus, gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Kringloop Oud & Nieuw. 

Door de spullen opnieuw te gebruiken en te verkopen, vermindert de hoeveelheid (grof)restafval en maken we de inzameling van grondstoffen waardevol. Kringloop Oud & Nieuw zorgt ervoor dat iedereen, ook met een beperkt budget, spullen van kwaliteit kan kopen. Zo krijgen oude spullen een tweede kans! 

Openingstijden en afspraak maken 

Het kringloopinnamepunt is op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Dan zijn vrijwilligers van Kringloop Oud & Nieuw aanwezig om de spullen in ontvangst te nemen. 

Het kringloopinnamepunt is een pilot en staat er tot eind 2024. 

Let op: wil je spullen wegbrengen? 

Maak dan wel een afspraak voor de milieustraatexterne-link-icoon.