Oudeweg in Reeuwijk

De Oudeweg is toe aan een opknapbeurt. Met een eerste aannemer kwamen de plannen niet rond. Nu is er een nieuw bouwteam opgericht met firma Olieman. Er wordt een weg op palen gerealiseerd.

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit een weg op palen. Deze oplossing zorgt voor minder belasting op de ondergrond en minder overlast voor de omgeving. De weg wordt ingericht volgens het C-wegen beleid, dat geldt voor wegen in het buitengebied. Aan het einde van de Oudeweg komt een dam met een duiker, die de huidige brug vervangt.

Uitvoering

De uitvoering van het project start dit jaar met het vervangen van de dam met duiker de eerste fase die, onder voorbehoud van weersomstandigheden, nog voor eind 2023 wordt gerealiseerd. In de eerste helft van 2024 worden de kabels en leidingen omgelegd, waarna in de tweede helft van 2024 de weg op palen wordt aangelegd.

Planning

De planning is om eind 2024 de weg op te leveren. In de eerste fase starten wij met de aanleg van een nieuwe dam met een duiker eronder. Deze dam vervangt de oude brug en maakt de weg beter bereikbaar voor de hulpdiensten. De dam wordt 3,5 meter breed, zodat er genoeg ruimte is om te keren als de slagboom dicht is. De slagboom wordt ook vernieuwd en blijft te bedienen met de app. Op de dam leggen we ook een stukje weg op palen aan, om te zien hoe dat werkt. Na aanleg van de dam met duiker halen we de oude brug weg. De werkzaamheden starten op 20 november 2023 en worden gedaan door Gebr. Olieman BV.

Hinder

Wij proberen de hinder zo veel mogelijk te beperken en te zorgen voor een goede
bereikbaarheid van uw woning. Wij vragen uw begrip voor de overlast die u gaat
ervaren en medewerking voor de uitvoering van het project.

Meer informatie

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer C. de Kogel, via telefoonnummer 0172-522522 of e-mailadres info@bodegraven-reeuwijk.nl.