Tijdelijk aanbod verduurzaming van VvE’s

Aanbod Extra Ondersteuning bij de Verduurzaming van VvE’s met Woonfunctie

Het gebouw van uw VvE (Vereniging van Eigenaren) verduurzamen heeft veel voordelen. Bewoners besparen geld op hun energierekening, het is behaaglijker in de woningen zelf en u maakt uw gebouw klaar voor de toekomt. Op dit moment zijn er verschillende subsidies en leningen beschikbaar voor VvE’s. Dat maakt het extra aantrekkelijk om nu te verduurzamen. 

Bij het verduurzamen komt echter veel kijken voor een bestuur en bewoners. Het kan daarom handig zijn om een goede partner te hebben die uw VvE kan helpen. Samen met EnergieGarant bieden wij VvE's nu extra ondersteuning om de stap naar het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen makkelijker te kunnen zetten.  

Ons aanbod

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt VvE’s met een woonfunctie tijdelijk extra ondersteuning bij verduurzaming. Wij bieden daarom een begeleidingstraject in samenwerking met EnergieGarant aan waarbij de gemeente een deel van de kosten op zich neemt. Enkel bij het energieadvies wordt om een bijdrage van de VvE gevraagd, namelijk €500,-. Het complete aanbod ziet er als volgt uit:

1. Een gratis intake 

Dit is voor uw VvE gratis, de gemeente betaalt dit gesprek.

2. Een gesubsidieerd energieadvies 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidieert dit jaar een groot deel van dit advies. Er blijft nog enkel een bijdrage van de VvE van €500,- over. Het energieadvies bestaat uit het volgende:

  • Een woningopname;
  • Een doorrekening van gewenste duurzaamheidspakketten op kosten en baten;
  • Een overzicht van de subsidiemogelijkheden.                                                                                 

3. Voor 4 VvE’s: Gratis aanvullende begeleiding 

Uit de deelnemende VvE’s worden vier VvE’s gekozen die gratis aanvullende begeleiding krijgen. Hiermee bespaart uw VvE tot wel € 5000,- aan kosten. De aanvullende begeleiding kan, afhankelijk van de vraag, bestaan uit het volgende:

  • Begeleiding tijdens het hele proces;
  • Hulp bij de besluitvorming binnen de VvE;
  • Variantstudies op de mogelijke maatregelen;
  • Hulp bij het opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan;
  • Hulp bij het aanvragen van subsidies en/of leningen.

Meld u vóór 1 mei 2024 aan

Schrijf u vandaag nog in voor een gratis intakegesprek. Inschrijven is mogelijk tot 1 mei 2024. Meld u aan via de knop 'Aanvragen' bovenaan deze pagina. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de voorwaarden om mee te doen of heeft u vragen over het proces? 

Stuur een e-mail naar duurzaam@bodegraven-reeuwijk.nl of neem contact op via ons Klant Contact Centrum via 0172 522 522.