VvE

Tijdelijk extra ondersteuning voor verduurzaming VvE’s

20 maart 2024
Home

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) met een woonfunctie tijdelijk extra ondersteuning bij verduurzaming. Naast een aanbod van een aantrekkelijk geprijsd energieadvies maken vier deelnemende VvE’s kans op een aanvullend begeleidingstraject. Dit traject wordt volledig betaald door de gemeente. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei aanstaande.

Het gebouw van een VvE verduurzamen heeft veel voordelen. Bewoners besparen geld op hun energierekening, het is behaaglijker in de woningen zelf en het gebouw is klaar voor de toekomst. Bij het verduurzamen komt echter veel kijken voor een bestuur en bewoners. De gemeente biedt nu -in samenwerking met EnergieGarant- extra ondersteuning om de stap naar het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen makkelijker te kunnen zetten. 

Het aanbod

Alle VvE’s met een woonfunctie krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een intakegesprek en een aantrekkelijk geprijsd energieadvies op te laten stellen. Met dit advies krijgt een VvE een woningopname, een doorrekening van gewenste duurzaamheidspakketten op kosten en baten en een overzicht van de subsidiemogelijkheden.

Van de deelnemende VvE’s worden vervolgens vier VvE’s geselecteerd die –als zij dat zelf ook willen- een gratis aanvullend traject ingaan. Denk hierbij aan hulp bij de besluitvorming binnen de VvE, variantstudies op de mogelijke maatregelen, hulp bij het opstellen van een duurzaam meerjaren onderhoudsplan en het aanvragen van subsidies en/of leningen. Hiermee bespaart een VvE tot wel € 5000,- aan kosten.  

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei 2024. Deelname is verbonden aan een aantal voorwaarden. Voor meer informatie over deze voorwaarden en voor aanmelden, ga naar deze pagina.externe-link-icoon