Vlietkade in Bodegraven

Aan de Overtocht 64 in Bodegraven, op het voormalige Versluys-terrein, ontwikkelt Thunissen een nieuwbouwplan.

Het plan schetst woningen van verschillende aard. Er komen 17 sociale (huur)appartementen en 50 koopwoningen in verschillende prijsklassen. Er zijn verschillende soorten koopwoningen, variërend in prijsklasse: 4 comfortwoningen bedoeld voor senioren die vooral op de begane grond willen wonen, 8 wat duurdere appartementen, 9 beter betaalbare rijtjeshuizen en 29 woningen met een eigen tuin. Er komen 123 parkeerplaatsen. Dat is inclusief 18 extra parkeerplaatsen om de parkeerdruk in de omgeving te verminderen.

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling is om woningen te realiseren met een zorgvuldige aansluiting op de omgeving. De woningen krijgen een eigentijds ontwerp, zijn energiezuinig en volledig aardgasloos. Het stedenbouwkundig plan is opgesteld in samenwerking met IMOSS uit Amersfoort en het architectonisch ontwerp is van Bureau 070 uit Den Haag.

Bestemmingsplan

Op 27 september 2023 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan ‘Vlietkade, Overtocht 64 Bodegraven’ definitief vastgesteld, waardoor er een volgende stap is gezet om woningbouw mogelijk te maken op de locatie. Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het voorjaar van 2024.

Tekening Vlietkade

Meer informatie

Klik op de link van de website van de ontwikkelaar  Home (vlietkade-bodegraven.nl)externe-link-icoon

Op de hoogte blijven van het project?

Bent u geïnteresseerd en wilt u op de hoogte blijven van de plannen? Aanmelden is mogelijk via het contactformulierexterne-link-icoon op de projectwebsite van de ontwikkelaar.