default iconWelkom

Van harte gefeliciteerd met uw verhuizing naar onze prachtige gemeente Bodegraven-Reeuwijk, midden in het Groene Hart. U bent nu een van de ruim 35.000 inwoners, die wonen in Bodegraven, Driebruggen, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Sluipwijk, Tempel of Waarder.

 

Als nieuwe inwoner bent u vast benieuwd naar wat de diensten en producten die de gemeente u aanbiedt. Op deze pagina van de gemeentewebsite vindt u allerhande informatie die voor u als nieuwe inwoner handig kan zijn. Via de zoekbalk op de homepage komt u overal, maar om u bij de eerste stappen in Bodegraven-Reeuwijk te helpen, vindt u hieronder verschillende aanknopingspunten.

 • Afval 
  Afval wordt opgehaald door Cyclus. Download de Cyclus app voor alle afvalinformatie. Zie hier ook de afvalkalender. Heeft u de afvalpas van Cyclus niet ontvangen via de vorige bewoner, of verhuist u naar een nieuwbouwwoning? U kunt een nieuwe milieupas aanvragen. We scheiden het afval in onze gemeente. Maar welk afval hoort nu precies waar?
   
 • MijnGemeente app
  Is er iets kapot in uw (woon)omgeving? Doet uw straatverlichting het bijvoorbeeld niet, zit er een gat in de weg of heeft u een vraag over zwerfvuil of onkruid? Meld dit dan aan ons. Download de MijnGemeente app en geef eenvoudig uw melding openbare ruimte door met uw smartphone. Meer informatie hierover vind je op de pagina melding of klacht doorgeven.
   
 • Recreatiemogelijkheden en evenementen
  Blijf op de hoogte van alle recreatiemogelijkheden en evenementen in onze gemeente via Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.
   
 • Huis van Alles 
  In ieder dorp binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er een Huis van Alles. Dit is een locatie waar jong en oud diverse activiteiten ondernemen en samenkomen. Maar waar u ook terecht kunt als u advies of ondersteuning van een professional nodig hebt.
   
 • Bibliotheken
  Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de bibliotheken in Bodegraven-Reeuwijk.
   
 • Participatieplatform DenkMee
  DenkMee is het nieuwe participatieplatform waar je makkelijk online je mening kunt geven over plannen voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
   
 • Dorps- en wijkteams
  De gemeente wil u als inwoner zo goed mogelijk betrokken houden bij de ontwikkelingen. Dit gebeurt ook via de dorps- en wijkteams.
   
 • Duurzaamheid
  Bodegraven-Reeuwijk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De gemeente helpt u om duurzamer te leven
   
 • Klimaattips en subsidiemogelijkheden 
  Wilt u uw nieuwe tuin vergroenen, regenwater opvangen of uw huis voorzien van een groen dak? Zo past u zich aan aan de verandering van het klimaat. De gemeente heeft tips en subsidiemogelijkheden!
   
 • Veiligheid 
  Heeft u hulp nodig in een noodsituatie? Print onderstaande pdf uit en hang hem op een handige plek in huis. 
Kaart Bodegraven-Reeuwijk

Kaart van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

 

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een aantal gemeentelijke taken uitbesteed aan externe organisaties. 

 • Afval ophalen en verwerking
  Cyclus zorgt voor de afvalverwerking.
   
 • Belastingen 
  De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland BSGR verzorgt het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen.
   
 • Bouw- en woningtoezicht
  De Omgevingsdienst Midden-Holland ODMH voor bouw- en woningtoezicht.
   
 • Werk (zoeken)
  Ferm Werk helpt u bij het zoeken naar een (nieuwe) baan.
   
 • Welzijn, cultuur, sport en zorg
  Sam Welzijn verbindt initiatieven, bewoners en organisaties, met name op het gebied van welzijn, cultuur, sport en zorg.

 

Heeft u vragen en wilt u een van onze collega’s spreken? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag verder. Let op: de afdeling Burgerzaken vindt u niet in het gemeentehuis zelf, maar in het Evertshuis in Bodegraven.